banner564

Çankaya Kulübü’nden destek

Okçuluk Federasyonu heyeti Ankara’daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü

Çankaya Kulübü’nden destek
banner598
KKTC Okçuluk Federasyonu heyeti Ankara’daki temaslarını tamamlayarak adaya döndü. 
Okçuluk Federasyonu heyeti temaslarının ikinci gününde Çankaya Okçuluk Kulübü’nü ziyaret etti
Başkan Ferdi Çiftçi, As Başkan Yrd.Doç.Dr. Muzaffer Doğgün ve Basın ile Dışilişkiler sorumlusu Yusuf Darbukacı eşliğinde önce paralimpik okçuluk kulübünü daha sonra ise Türkiye okçuluğunun yetiştirdiği ve  dünyadaki on dört uluslararası koçtan biri olan Çankaya Okçuluk İhtisas Akademisi sahibi Macide Erdener’i zayaret etti.
Paralimpik okçuluk temsilcisi Mehmet Laçin ile bir araya gelen heyet plaket taktiminin ardından  paralimpik okçuluk tesislerini ve paralimpik sporcuların fizik tedavi ve rahabilitasyon merkezlerini gezerek bilgiler aldı. 

Paralimpik alandaki projeler konuşuldu
Paralimpik okçuluk temsilcisi Mehmet Laçin KKTC Okçuluk Federasyonun kendilerine göstermiş oldukları ilgiden ve KKTC’de paralimpik okçuluk projelerinden dolayı memnuniyetini dile getirirken paralimpik oyunlarda ambargonun olmadığını ve paralimpik sporcuların KKTC ile Türkiye’de karşılıklı yarışabileceklerini dile getirdi. Öte yandan laçin paralimpik sporcuların engelsiz sporcular ilede yarışa bildiğini ve olimpiyatlarda katılımlarının olduğunu belirtti.

Çiftçi: Okçuluk ile engelleri kaldıracağız
KKTC Okçuluk Federasyonu Başkanı Ferdi Çiftçi ise ziyarette paralimpik okçuluğa büyük önem verdiklerini ve bu sporu KKTC’de yapılabilir kılacaklarını belirtti. Engelli bireylerin spor yapmamaları için hiçbir engel olmadığını Belirten Çiftçi okçuluk sporu ile engelleri kaldıracaklarını belirtip her birey birer engellidir anlayışı ile paralimpik okçuluk sporunu geliştirip KKTC de yaygınlaştıracaklarını belirtti.

Erdener: Elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız
Çankaya Okçuluk ve İhtisas Akademisi kurucusu ve başkanı Macide Erdener ise kendilerine yapılan bu ziyaretin kendileri için onur ve mutluluk verici olduğunu belirtip. Ziyareti gerçekleştiren Başkan Ferdi Çiftçi Ve heyetine kısa bir eğitim verdikten sonra tesisleri gezdirerek yapılan çalışmaları uygulamalı bir şekilde anlatarak KKTC Okçuluk Federasyonu için ellerinden gelen eğitimi seve seve verebileceklerini bu sporun eskisi gibi amatörce deil profesyonel olarak yapıldığını ve KKTC’deki sporcularında bu profesyonel yapı ile dünyaya açılıp spor yapmalarına elbet imkan olduğunu söyleyen Macide Erdener. Kendi bilgi, deneyim, tecrübesini KKTC deki sporculara iletmekten memnuniyet duyacağını söyledi.

Desteklerinizle KKTC’deki okçuluğu daha yukarılara çekeceğiz
KKTC Okçuluk Federasyonu Başkanı Ferdi Çiftçi “Macide Erdener hocamızın bizi kabul etmesi bize mutluluk verdi.Türkiye’nin en iyi Hakem hocalarından biri olan Macide Hocamızın bilgi ve tecrübeleri bizler için büyük bir önem arz etmektedir ve bu önemin bilincinde olarak yapacağmız protokol ile Macide Erdener hocamızında bizlere eğitim konularında gelip yardımcı olmasını sağlayacağız” diyerek  KKTC’de okçuluğun çıtasını en üst seviyeye çıkaracak çalışmalar ile bu sporu geliştireceklerini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473