banner564

“Üretim teşvik edilmeli”

Tufan Erhürman, Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünlerin üretim ve satış alanlarını ziyaret ederek bilgi aldı

“Üretim teşvik edilmeli”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ve beraberindeki heyet, dün HASDER Halk Sanatları Vakfı’nı ziyaret etti. 
CTP’den yapılan açıklamaya göre parti heyeti, vakıfta Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünlerin üretim ve satış alanlarını ziyaret ederek bilgi aldı.
Erhürman’a ziyaretinde Kadın Örgütü Başkanı Çelen Özkaynak, MYK Üyesi Feriha Tel ve Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.
İpek kozası, sele/sesta ve oymacılık atölyelerini gezen Erhürman, üretim yapıldığı sürece Kıbrıslı Türklerin bu topraklarda varlığını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı. 
HASDER Halk Sanatları Vakfı’nı ziyaretinde yaptığı konuşmada Genel Başkan Tufan Erhürman, Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünlerin üretiminin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.
Erhürman, “turizm ve yükseköğretim ile üretim, özellikle de kimliğimizi ve kültürümüzü yansıtan ürünlerin üretimi arasında doğru bağlantının kurulamamış olmasının bu alanda her şeye rağmen üretim yapmaya çalışanları zora soktuğunu” vurguladı.
HASDER Halk Sanatları Vakfı Başkanı Kani Kanol da, Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünler ürettiklerini ve bunu köy kadın kurslarına da taşıdıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474