banner564

Cihangir tarih yazdı 3-1

İlk kez kupada finale yükselen Mesarya ekibi, geriye düştüğü maçta rakibini mağlup ederek kupayı müzesine götürerek bir ilki başarmış oldu

Cihangir tarih yazdı 3-1
banner598

 Yer: Lefkoşa Atatürk Stadı

Hakemler: Mehmet Malek - Hakan Ünal - Ferhat Tuna
Cihangir: Raif-Erol – Ertan - S.Say-Mikail (Nurettin 45+1) - Smart-Quıncy - Offor - Çağlar-A.Öztürk (Musa dk. 72) - Fırat
Mağusa Türk Gücü: Türkkan-Sami-Yasin-Erdoğ (Rasheed dk.84)-Yusuf-Malik - Adil-Emre - Arif - H.Turan-Dinopeter
Goller: Dk.45+1 H.Turan k. kalesine, dk. 59 Quıncy dk. 90+4 Musa (Cihangir), Dk. 35 Arif (Mağusa Türk Gücü)

Abdullah ZAİFOĞLU
Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası finalinde ilk kez final oynayan Cihangir daha önceleri 5 kez kupayı kazanan rakibini özellikle ikinci yarıdaki oyunu ile mağlup ederek kupayı kazanan takım oldu.
26. dakikada sağ taraftan gelişen atakta Yasin ceza alanına gireceği anda düşürülünce Mağusa Türk Gücü serbest vuruş kazandı. Kazanılan serbest vuruşu Dinaopeter kullandı, vuruşunda top yan direkten oyun alanına döndü defans uzaklaştırdı.
  35. dakikada gelişen atakta Cihangir defansı ofsayt gerekçesi ile duraklayınca topu alan Arif sağ taraftan topla ceza alanına girdi. Düzgün bir vuruşla topu Raif’in yanından ağlara yollayarak Mağusa Türk Gücü’nü 1-0 öne geçirdi. 
  45+1’nci dakikada skora denge geldi. Cihangir A. Öztürk’ün düşürülmesi ile serbest vuruş kazandı. Fırat’ın kale önüne gönderdiği topa ters bir vuru yapan H.Turan topu kendi filelerine gönderince skor da 1-1 oldu.
  46. dakikadaki Mağusa Türk Gücü atağında Arif’in ortaladığı topa Emre altı pastan kafa ile topu dışarı attı.
  59. dakikada Cihangir öne geçti. Nurettin’in kullandığı faul atışında Offor’un kafa vuruşu kaleciden döndü. Dönen topu iyi takip eden Quıncy topu filelere gönderince Cihangir 2-1 öne geçti.
  86. dakikadaki MTG atağında Arif ceza alanı dışından çok sert vurdu. Son anda Erol sakatlanma pahasına kafa ile topu kornere attı rakibine gol şansı tanımadı.
  90+4. Dakikada M.Türk Gücü’nün gol için rakip kaleye yüklendiği dakikada kaleci Türkkan’da kalesini terk edip rakip ceza alanına gelmişti. Kazanılan topu alan Quıncy topla rakip alana kadar geldikten sonra müsait pozisyondaki Musa’yı gördü. Musa da boş kaleye topu yollayarak skoru 3-1 yaparken maçın da sonucu belirlemiş oldu. 
  Cihangir 3 Mağusa Türk Gücü 1
  Maç sonunda düzenlenen ödül töreninde Şampiyon Cİhangir ve ikinci olan Mağusa Türk Gücü’ne kupa ve madalyaları Başbakan Tufan Erhürman, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve Tahsin Mertekçi’nin ailesi tarafından verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474