banner564

Değirmencioğlu’ndan doping açıklaması

Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu, basketbolda yaşanan doping olayı hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirerek olayla ilgili bilgiler aktardı.

Değirmencioğlu’ndan doping açıklaması
banner598
Değirmencioğlu, Spor Dairesi Müdürlüğü olarak “Dopingle Mücadele Kurulu”na yazı yazdıklarını ve 24 Mart 2016 tarihinde oynanacak olan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ)-Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ile KOOP-MGA karşılaşmalarında sporculara doping testi uygulanması talep ettiklerini belirtti.
Bunun üzerine harekete geçen “Dopingle Mücadele Kurulu”, her iki karşılaşmada kurayla belirlenen sporculardan numuneler alıp, 04 Nisan 2016 tarihinde Romanya’nın Bükreş kentindeki Anti-Doping Merkezi’ne gönderdiğini aktaran Değirmencioğlu, 27 Nisan 2016 tarihinde belirlenen sonuçlarda, YDÜ’nün Sırp basketbolcusu Mihajlo Pesiç’in numunesinin pozitif çıktığının söyledi. Değirmencioğlu, “Dopingle Mücadele Kurulu” tarafından ilgili federasyona bildirim yapıldığını ifade etti.
Yapılan analizler sonucunda YDÜ’nün Sırp basketbolcusu Mihajlo Pesiç’te yasaklı “Ephedrine” maddesine rastlandığını belirten Değirmencioğlu, gelinen noktada Basketbol Federasyonu tarafından gerekli yasal prosedürün başlatılacağını vurguladı. Değirmencioğlu, bu süreçte Spor Dairesi Müdürlüğü ve kurullarının da Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ve Dünya Anti Doping Merkezi (WADA)’nın uyguladığı yasal prosedürün, daire tarafından aynen uygulanacağının da spor kamuoyu tarafından bilinmesini istedi. Değirmencioğlu, yaptığı titiz çalışmadan ötürü “Dopingle Mücadele Kurulu” yetkililerine de teşekkür etti.


   
 
 


Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473