banner564

IŞİD tehdidi

Kammenos, ekonomik krize çare bulunmazsa, ülkedeki kaçakların Avrupa başkentlerine gitmelerine izin vereceklerini söyleyerek şaşkınlık yarattı

IŞİD tehdidi
banner598
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, eğer ülkesinin ekonomik krizine çare bulunmazsa, ülkedeki kaçakların Avrupa başkentlerine gitmelerine izin vereceklerini söyleyerek şaşkınlık yarattı. Bakan, kaçaklar arasında terör örgütü IŞİD militanlarının olabileceğine de dikkat çekti.
Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, eğer kredi verenlerle mevcut krize bir çözüm bulunamazsa, ülkedeki kaçakların Avrupa 'ya geçişlerine izin vereceklerini belirtti. Kammenos, “Eğer Avrupa Birliği , Yunanistan'a darbe vurursa bilmeliler ki, Dublin anlaşmasını hemen askıya alırız ve kaçaklar belgelerini ve kimliklerini alarak Berlin'e gidebilirler. Kaçaklardan bazıları IŞİD'i destekliyor da olabilir, bu Avrupa'nın sorumluluğu olur” dedi.

Benzer açıklamalar daha öncede dillendirilmişti
NTV'de yer alan habere göre, Avrupa’ya bu sert çıkışı yapan Kammenos, aynı zamanda Syriza ile koalisyonu oluşturan Bağımsız Yunanlar Partisi’nin lideri. Benzer açıklamalar daha önce de Yunan yetkililer tarafından dile getirilmişti. 
Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Riga'daki Avrupa Birliği Dışişleri bakanları toplantısında, eğer Yunan ekonomisi çökerse İslamcı militanların Avrupa'ya akın edebileceğini belirtmişti. Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Yannis Panousis de, “Kaçakların Yunanistan'dan ayrılabilmesi için Schengen anlaşması belki de Atina tarafından askıya alınmalı” demişti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474