banner564

İlginç açıklama

Başbakan Yardımcısı Arınç, Abdullah Gül’ün milletvekili adaylığı için “Talebin kendisinden değil Başbakan’dan gelmesi gerekir” dedi

İlginç açıklama
banner598
Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti ihtiyaçlarını gözeterek 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görüşlerini alacağını belirterek, “Elbette Ak Parti kendisinden yaralanmak isteyebilir, ona ihtiyaç olduğunu düşünebilir. Bizim söylediğimiz konu, bu isteğin, bu talebin kendisinden gelmesi değil, partinin eğer böyle bir ihtiyaç görüyorsa başbakan düzeyinde veya bir başka düzeyde kendisini partiye davet etmesi” dedi.

“İhtiyaç varsa…”
Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ikinci Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından gazetecilerin soruları yanıtladı.
Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün AK Parti’den milletvekilliği adaylığı konusunda yaşanan tartışmaları anımsatılması ve Gül’e adaylık daveti yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soru üzerine, “Elbette AK Parti kendisinden yaralanmak isteyebilir, ona ihtiyaç olduğunu düşünebilir. Bizim söylediğimiz konu, bu isteğin, bu talebin kendisinden gelmesi değil, partinin eğer böyle bir ihtiyaç görüyorsa başbakan düzeyinde veya bir başka düzeyde kendisini partiye davet etmesi. Adaylık müracaatına da gerek yok. Her şeyi rahatlıkla yapabilmesidir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ‘iyi olur fayadalı olur’ dediğine göre, Sayın Başbakanımız da çok saygılı bir ifadeyle ‘davete ne gerek var burası zaten onun kendi evidir, ne zaman isterse başımızın üstünde yeri var’ dediğine göre arada çetrefilli bir iş yok demektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474