banner564

Doğan Türk Birliği 6’lı çekti

KTSYD Kupası maçında Doğan Türk Birliği rakibi Mormenekşe’yi farklı mağlup etti

Doğan Türk Birliği 6’lı çekti
banner598
YER: Girne 20Temmuz Stadı.
HAKEMLER: Hakan Muhtaroğlu-Şakir Azizoğlu-Ferhat Tuna
D.TÜRK BİRLİĞİ: Okyanus-Münür-A.Sönmez(M.Yıldız dk.75)-Serkan-SalihA.Coşkun-Beliewe-Serhan-Kenan-Emin-(Selim dk.58)-Aydın(A.Saygı dk.46)
MORMENEKŞE: Devrim-H.Özbaysal-Yusuf-Hasan-Kenan-Can-Abdullah-Cemil(A.Bayır dk.56)-Sami-Eren-Daniel Anna(Ramaan dk.80)
GOLLER: Dk.36-52 Kenan, dk.41 Salih, dk.44 Emin, dk.55 Serhan, dk. 74 S. Saygı.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası’nı Mormenekşe’yi 6-0 yenen Doğan Türk Birliği kazandı. Doğan Türk Birliği’ne kupasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu birlikte verdi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve Kulüpler Birliği Başkanı Aslan Bıçaklı’nın da izlediği maçta Doğan Türk Birliği her iki yarıda bulduğu 3’er golle M.Menekşe takımını farklı mağlup ederken fazlasıyla göz doldurdu.
5.dakikada gelişen atakta Doğan Türk Birliği’nden A.Coşkun çok müsait pozisyonda olmasına rağmen yakın mesafeden topu dışarı attı.
 10. dakikada sağdan yapılan ortada Serhan’ın kafa ile indirdiği topta Kenan topu ıskalayınca takımını da bir golden etti.
 36. dakikada Doğan Türk Birliği Kenan’ın ceza alanının hemen dışında düşürülmesiyle serbest vuruş kazandı. Atışı kullanan yine Kenan oldu ve vuruşunda kaleci Devrim’in müdahalesine rağmen top ağlara gidince Doğan Türk Birliği 1-0 öne geçti.
 41. dakikada günün başarılı adamlarından Salih’in sol taraftan ceza alanına girdiği anda A.Coşkun ile verkaç yaptıktan sonra çok rahat bir pozisyonda topu ağlarla buluşturdu ve skoru da 2-0 yapan golü attı.
 44. dakikada ani gelişen atakta Kenan topla sağ taraftan ceza alanına girdi, kaleci Devrim’in çıktığını gördüğü anda topu Emine aktardı. Emin de boş kaleye topu yollayarak skoru 3-0 yaptı.
 52. dakikada fark 4‘e çıktı. Bu dakikada gelişen Doğan Türk Birliği atağında A.Coşkun’un pası ile ceza alanına giren Kenan rakibinden kurtulduğu anda plase bir vuruş yaparak kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü attı. 4-0
 55. dakikada günün en başarılı adamı Kenan’ın kullandığı korner atışında Serhan kale çizgisi önünde çok rahat bir kafa vuruşu yaparak skoru 5-0 yaptı. 
 65. dakikada kenen ceza yayı üzerinden sert vurdu. Keleci Devrim’in müdahalesiyle üst direğe vuran top oyun alanına döndü, defans topu uzaklaştırdı.
 74. dakikada A.Coşkun’un pasında Selim Saygı biraz da çapraz pozisyonda olmasına rağmen topu ağlara yollamakta zorlanmadı ve maçın sonucunu belirleyen golü attı. Doğan Türk Birliği 6, Mormenekşe 0. 
Maç sonunda düzenlenen törende Şampiyon Doğan Türk Birliği’ne kupasını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu birlikte verdiler. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473