banner564

Güven tazeledi

Davutoğlu, AKP 5. Olağan Kongresi'nde kullanılan geçerli bin 353 oyun tamamını aldı

Güven tazeledi
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda dün gerçekleştirilen AKP 5. Olağan Kongresi'nde bin 353 oyla yeniden AKP Genel Başkanı seçildi. Davutoğlu, geçerli bin 353 oyun tamamını aldı.
Seçimin sonuçlarını Kongre Divan Başkanı Bekir Bozdağ açıkladı. Bozdağ, kayıtlı bin 445 delegeden bin 360'ının oy kullandığını söyledi. Sandıktan bin 353 geçerli, 7 geçersiz oy çıktığını aktaran Bozdağ, Davutoğlu'nun geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkanlığa seçildiğini bildirdi.
Türkiye’yi 13 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti’nin, 5. Olağan Büyük Kongresi’nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. 1 saat 10 dakika süren konuşmasında hükümet kurma çalışmalarından seçim hükümetine, parti tüzüğündeki değişiklerden üç dönem kuralına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu, "Doğu ve Güneydoğu’daki vatandaşlarımıza sesleniyorum, sizler Hakkari’de hakkınız olduğu kadar Edirne’de de hakkınız var. Batı’daki, Kuzey ve Güney’deki kardeşlerime de sesleniyorum. Sizlerin Edirne’de hakkınız olduğu kadar, Hakkari’de de hakkınız var. Bu toprakların her santimetrekaresinde bütün vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu koruyacağız" ifadelerini kullandı.
Son dönemlerde gelişmiş ekonomilerin yanı sıra gelişmekte olan dinamik ekonomilerde de sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Davutoğlu, "Ama Türkiye G-20 Zirvesi’ne hazırlanıyor. Burada ekonomik hedeflerimiz itibarıyla şunları vurgulamak istiyorum, dört ayaklı olarak bir küresel ekonomik krizden gelen bütün şokları karşılayacak şekilde Türkiye’nin makro ekonomik dengeleri korunacak. Her türlü tedbiri alacağız ve hiçbir şekilde Türkiye’nin küresel ekonomik kriz girdabına girmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Büyük projeler hayata geçirilecek
Başlatılan bütün büyük projelerin hayata geçirileceğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Makro ekonomik projeler, Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlayan projeler mutlaka hedefini ulaştırılacak. Otoyollar, hızlı tren projeleri, şehir hastaneler, havayolları, tüneller ve Türkiye’deki her kesime ulaşan büyük hamleler bundan sonra da sürecek. Milli savunma sanayi hamlemiz devam edecek. Türkiye kendi savaş uçağını, savaşa gemisini, deniz altısını, tankını yapan güçlü bir ülke olma kararlılığından asla vazgeçmeyeceğiz. Bunların yürütülebilmesi için yapısal reformlara devam edeceğiz. 25 öncelikli programı aynı kararlılıkla sürdürecek, Türkiye’nin orta gelir tuzağına düşmesine asla izin vermeyeceğiz.
Bu çerçevede bütün amacımız sürdürülebilir bir kalkınmayı, Türkiye’nin teknoloji yoğun bir kalkınmayla köklü bir ekonomik hamle içine girmesini hedefliyoruz. Son 14 yıl içinde altyapı yatırımlarıyla Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomik gücü haline getirdik. Şimdi hedefimiz, bu yatırımları yoğun teknolojiyle güçlü ve nitelikli insan gücüyle ve her türlü meydan okumaya hazır özel sektörüyle yeni bir atılıma hazırlanmak."

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474