banner564

Konya şehitlerine ağladı

Dağlıca’daki terör saldırısında şehit olan 16 askerden Resul Coşkun ve Muharrem Öksüz dualarla defnedildi

Konya şehitlerine ağladı
banner598
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde, 6 Eylül 2015 günü yapılan terör saldırısında şehit olan 16 askerden Piyade Sözleşmeli Er Resul Coşkun, memleketi Konya'da dualarla defnedildi. 23 yaşındaki Coşkun'un cenazesi, DNA tahlili için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Konya Havalimanı'ndan dün sabah alınan naaş, öğle saatlerinde helallik için Yazır Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.
Yüzlerce vatandaş, şehidin evinin önüne helallik almak için gitti. Şehit Resul Coşkun'un cenazesi, baba ocağında dualar ve tekbirlerle karşılandı. Askerlerin omuzlarında cenaze aracından indirilen tabut, evin önünde kurulan çadıra koyuldu. Şehit annesi Sıdıka Coşkun, oğlunun tabutunu okşayarak ağladı. Şehit babası Zeki Coşkun da tabuta başını yaslayarak gözyaşı döktü. Dualar okunarak şehidin arkadaşları, komşuları ve yakınlarından helallik istendi. Bu sırada imamın yaptığı duygulu konuşma herkesi gözyaşlarına boğdu.
Şehit Piyade Er Resul Coşkun'un naaşı, cenaze namazı için Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha götürüldü. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından da Konya Askerî Şehitliği'nde toprağa verildi.

Öksüz’e hazin veda
Öte yandan Hakkari Dağlıca'daki saldırıda şehit düşen Piyade Er Muharrem Öksüz, memleketi Konya'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Baba Ömer Öksüz, törende oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu uzun süre sevdi ve öptü. Anne Aliye Öksüz ise fotoğrafını elinde tutarak oğlunu son yolculuğuna uğurladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473