banner564

Dr. Küçük Oyunları sona erdi

16. Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları çerçevesinde düzenlenen badminton şampiyonasında Türkiye şampiyon oldu

Dr. Küçük Oyunları sona erdi
banner598
16. Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Oyunları Badminton Turnuvası sona erdi. 28 Ekim Cuma günü, Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Makedonya, KKTC A ve KKTC B Milli takımlarının katılımı ile  gerçekleşen şampiyona 30 Ekim Pazar günü oynanan final maçları ile sona erdi.

Türkiye birinci
15 yaş altı sporcuların mücadele ettiği turnuva çekişmeli maçlara sahne olurken izleyicilerin kalabalık oluşu dikktlerden kaçmadı.
Şampiyonada tüm maçlarını kazanan Türkiye şampiyon olurken, son maçta KKTC A takımını yenen Azerbaycan ikinci oldu.  KKTC A takımı aldığı 3 galibiyet iki mağlubiyetle üçüncü olurken, son maçta çok çekişmeli geçen karşılaşmada Gürcistan Makedonya’yı mağlup ederek dördüncülüğü yakaladı. Makedonya bu mağlubiyetle beşinci olurken, KKTC B Milli takımı ise turnuvayı son sırada tamamladı.
Turnuvanın ödül töreni sırasında bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Fırat Deniz, ambargolar altında ezilen gençliğimizin ve çocuklarımızın bu gibi organizasyonlarla kendilerini geliştirme ve güven duygusunun artması yanında gelen diğer ülke sporcuları ile güzel arkadaşlıklar kurma fırsatı bulduklarını söyledi ve Turnuvayı düzenlemeye olanak sağlayan Spor Dairesi’ne de teşekkür etti.
Turnuvaya katılan Türkiye, Azerbaycan, Makedonya ve Gürcistan yetkililerine ülkemizi en iyi şekilde tanıttıklarını ve kafileleri memnun etmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Deniz, önümüzdeki yıl daha çok takımın katılımıyla bu organizasyonu gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Başkanın ardından bir konuşma yapan milletvekili Ersin Tatar, bu gibi turnuvaların ülkemizin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu ve turnuvaya katılan ülkelerin sporcularına ve antrenörlerine gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür etti. Daha sonra milletvekili Hasan Taçoy’un tüm sporcuları canı gönülden gösterdikleri performans ve disiplinli davranışlarından dolayı ve organizasyonu düzenleyen Badminton Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulunu tebrik etti. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 07:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473