banner564

Dr. Küçük Spor Oyunları başladı

Bu yıl 19.su düzenlenen ve altı dalda, 25 farklı ülkeden toplam 385 sporcunun katılımı ile oyunlar start aldı

Dr. Küçük Spor Oyunları başladı
banner598

 Spor Dairesi Müdürlüğü’nün organize ettiği ve bu yıl 19.’su gerçekleştirilen Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları, Anıttepe’de gerçekleştirilen anma töreninin ardından Acapulco Otel’de gerçekleştirilen resmi açılış töreniyle başladı.

Açılışta, Başbakan Ersin Tatar, varoluş mücadelesi önderi merhum Lider Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Oyunları Organizasyon Komitesi adına Aşkın Burcu konuşma yaptı.
Açılışa, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Spor Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana, Müdürü Mehmet Özbilgehan ve Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren de katıldı.

Başbakan Tatar: Ambargoları kırmak için ciddi çaba harcıyoruz
Başbakan Ersin Tatar, organizasyona 25 ülkeden çok sayıda sporcunun katılacağını söyleyerek, büyük ve başarılı organizasyonu düzenleyen herkese teşekkür etti.
Kıbrıslı Türklerin politik nedenlerle ambargolar altında olduğunu, gençlerin bu nedenle spor aktivitelerine katılamadığını dile getiren Başbakan Tatar, tüm bu zorluklara rağmen organizasyonlara katılarak ve organizasyonlar düzenleyerek izolasyonları kırmaya çalıştıklarını belirtti.
Dr. Fazıl Küçük’ün spor ambargolarını kırmak için uzun yıllar önce çok ciddi çabalar harcadığını vurgulayan Başbakan Tatar, Küçük’ün Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlığı ve özgürlüğü için mücadele verdiğini söyledi.
Başbakan, oyunların her yıl daha da büyüyerek, gelişmesi temennisinde bulunarak, gelecek yıl için 30 ülke 450 sporcu hedefi için çalışma yapılması önerisini sunarak, hedef koymanın önemine vurgu yaptı.
Başbakan Tatar, yarışmaların sonucu her ne olursa olsun sporu paylaşmak ve arkadaşlık kurmanın, ilişkileri geliştirmenin önemli olduğunu kaydetti.

Bilardo şampiyonası başladı
Açılış töreninin ardından Bilardo Federasyonu’nun gerçekleştirdiği oyunlar start aldı. Bilardoda oyunlar 12 Ekim’de tamamlanacak. Altı dalda, 25 farklı ülkeden toplam 385 sporcu ve yöneticinin katılımıyla gerçekleştirilen oyunlar, 26 Ekim tarihinde tamamlanacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473