banner564

Zafere doğru gidiliyor

Barış Pınarı Harekâtı’nın 2’inci gününde 11 köy arındırıldı, 174 terörist etkisiz hale getirildi

Zafere doğru gidiliyor
banner598

 Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürütülen Barış Pınarı Harekatı devam ediyor. Hedeflerin havadan imha edilmesinin ardından kara birlikleri harekata katıldı. 

Komandoların sınırı geçmesi için duvar kaldırıldı. Hem karadan hem havadan süren Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad ve Resulayn'daki terör hedefleri obüs atışlarıyla vuruluyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, harekâtın başarıyla devam ettiği bildirilerek ''Belirlenen hedefler ele geçirildi" ifadesi yer aldı. 
Muhalif savaşçılardan oluşan Suriye Milli Ordusu (SMO), harekâta destek için Fırat Nehri'nin doğusundaki topraklara girdi. 
Tel Abyad ve Resulayn'da toplam 11 köy terörden arındırıldı. 
Terör hedeflerine düzenlenen hava harekâtında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 174 oldu. Türk Harekat kapsamında Resulayn ve çevresinde bulunan terör mevzileri, gece geç saatlere kadar ateş altına alındı.
Günün ilk ışıklarıyla da Resulayn'daki terör hedefleri aralıklarla obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi.

Komandolar sınırdan geçti
Tel Abyad ve Resulayn'daki hedeflerin havadan imha edilmesinin ardından önceki gün saat 22.00 sıralarında kara birlikleri de harekata katıldı. Bölgeye sevk edilen askeri çekici, sınır duvarını kaldırdı.
Şanlıurfa'da konuşlu komandolar, açılan noktadan Suriye'ye geçiş yaptı. Bölgeye ilk giren komandoların, Tunceli ve Kayseri'den gelen özel birlikler olduğu öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre; sahadaki komandoların, elektronik olarak işaretlediği koordinatlar doğrultusunda, ihtiyaç olan bölgeler "ani hava harekatı" ve "ani topçu atışı" ile vuruluyor.
Barış Pınarı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Kişto köyünde terör örgütü YPG/PKK'nın kazdığı bir tünel ortaya çıkarıldı.
Barış Pınarı Harekatı'nda terörden arındırılan köylerde arama tarama çalışmaları da sürüyor.

Akar: Mehmetçik'in morali çok yüksek
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin "Mehmetçik, kahramanlık destanı yazarak görevini yerine getirmeye devam ediyor. Mehmetçik'in morali çok yüksek" dedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin soru üzerine Akar, harekat ile ilgili bilgilendirmenin bakanlığın internet sitesi üzerinden yapıldığını belirtti.
Harekatın büyük bir başarıyla sürdüğünü aktaran Akar, "Mehmetçik, kahramanlık destanı yazarak görevini yerine getirmeye devam ediyor. Mehmetçik'in morali çok yüksek. Sadece Mehmetçik'in değil, herkesin..." diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474