banner564

El Kaide’ye büyük darbe

Eş Şebab terör örgütü lideri Ahmed Gudani, ABD ordusunun Somali'de düzenlediği hava operasyonunda öldürüldü

El Kaide’ye büyük darbe
banner598
El Kaide bağlantılı Eş Şebab lideri Godani, 2008'den bu yana örgüte liderlik ediyordu. Eş Şebab'ın bu dönemde düzenlediği kanlı saldırılardan birinde de Somali'deki Türk Büyükelçiliği hedef alınmıştı.
Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Savunma Bakanlığı'nın, 37 yaşındaki Gudani'nin 1 Eylül'de düzenlenen Amerikan hava saldırısında öldürüldüğünü teyit ettiğini bildirerek, "Gudani'nin ortadan kaldırılması, El Kaide'nin Afrika'daki en büyük kolu için önemli bir sembolik ve operasyonel kayıp ve istihbaratımız, ordumuz ve güvenlik çalışanlarımızca yıllardır yürütülen titiz çalışmanın bir yansıması" ifadesini kullandı.

Başına 7 milyon dolar ödül konmuştu 
ABD Dışişleri Bakanlığı, dünyanın en çok aranan sekiz teröristinden biri olarak belirlediği Godani'nin başına 7 milyon dolar ödül koymuştu.
Godani, 2008'de Eş Şebab liderliğini üstlendikten sonra örgüte "El Kaide ağı içindeki küresel bir oyuncu" olarak şekil verdi.
Eş Şebab, Godani liderliğinde başta Somali olmak üzere bölgede birçok kanlı eylem düzenledi. Bu eylemlerden biri de Temmuz 2013'te Somali'nin başkenti Mogadişu’daki Türk Büyükelçiliği’nin ek binası önünde düzenlenen intihar saldırısıydı. Saldırı sırasında çıkan çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu.
Örgüt, geçtiğimiz Eylül ayında ise Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Westgate Alışveriş Merkezi'ne düzenlediği saldırıda aralarında Türk asıllı Elif Yavuz'un da bulunduğu 67 kişiyi katletmişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 08:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Ö.
Ahmet Ö. - 1 yıl Önce

Ne kadar güzel benzetmeler içeriyor yazınız. Mesela “ cezası bitmeden tahliye olmak”

Ferhat
Ferhat - 1 yıl Önce

75'e dayanmış bir kardeşiniz olarak gözlerim iyi görmez, kulaklarım pek iyi duymaz, bacaklarım güçsüzdür ama malafat hala sağlamdır. Bunu hareketli yaşama ve hanıma borçluyum. Size tek tavsiyem motoru sık sık çalıştırın. Sakın uzun aralar vermeyin. İşleyen demir ışıldar. Samostan sevgiler.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473