banner564

Elit Akademi tam gaz

Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Elit Akademi ikinci dönem çalışmaları devam ediyor

Elit Akademi tam gaz
banner598
KKTC Basketbol Federasyonu tarafından Nisan ayı içerisinde bölgelerde yapılan oyuncu taramaları sonucunda “Elit Basketbol Akademi” adı altında belirlenen sporcular ikinci dönem çalışmaları devam ediyor.
Sırbistan’ın Kızılyıldız takımından Vaselin Draskisevic, Makedon Petar Markovic ve Malta’dan Branislav Vukovic ikinci dönem için yeniden KKTC’ye geldiler.
Küçük, yıldız ve genç kategorilerinde yer alan 45 kişilik oyuncu grubu 16 – 24 Haziran tarihleri arasında deneyimli antrenörler nezaretinde iki grup halinde çalışmalarını sürdürecek.

İki grup halinde çalışıyorlar
Bölgelerde yapılan taramalar sonucunda belirlenen 45 kişilik oyuncu grubu ikiye ayrılarak sabah 09.00 – 11.00 ve akşam üzeri 18.00 – 20.00 saatleri arasında deneyimli antrenörler tarafından eğitiliyorlar. 
Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen çalışmalarda antrenörler oyuncuların teknik ve stratejik yönde gelişimi için çalışmalar yaptırırken, belirtilen hareketlerde ufak yanlışlarda oyunu durdurulup hareketin tam olarak yapılmasını sağlıyorlar. Yapılan bireysel çalışmalar sonucunda oyuncuların hangi bölgede daha etkili oldukları ve iyi oynayabildikleri gözlemlenerek mevkilerinin de tespit edilmesi amaçlanıyor.

Sırbistan’a kampa gidecekler
Sırp antrenörler Draskisevic, Markovic ve Vukovic 24 Haziran Çarşamba gününe kadar gruba eğitim vermeye devam edecekler. 
Üç antrenör Temmuz ayı içerisinde de KKTC’de çalışmalara devam ettikten sonra Ağustos ayı içerisinde de grup Sırbistan’ın Kızıl Yıldız takımının kamp tesislerine giderek 1 hafta daha çalışma yapacak ve karşılaşmalar oynayacaklar. Sırp antrenörlere KKTC’den Arkan Arşehit de yardım ediyor.

Önemli proje
Basketbol Federasyonu AsBaşkanı ve Elit Basketbol Akademisi yetkilisi Ahmet Sütçü kamp ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Sırbistan’ın alt yapıdaki önemli üç antrenörünü KKTC’ye getirerek önemli bir olayı başardık. Burada  şu ana kadar hem seçme yaptıklar hem de oyuncularımıza Basketbolun ayrıntılarını veriyorlar. Burada oyuncularımızın gelişimi gerçekten güzel. Ağustos ayında Sırbistan’a gideceğiz. Orada hem kamp hem de maçlar oynayacağız.”

Sırp hoca memnun
Sırp antrenörlerden Vaselin Draskisevic de kampa hakkında yaptığı açıklamada şu ana kadar başarılı bir ortam yarattıklarını ve çocukların da bu olaya büyük katkı sağladığını belirtti.
Draskiseviç “KKTC’de yetenekli çocuklar var ve onları Basketbolun içine nasıl daha çok çekeriz konusunu araştırıyoruz. Burada da bunu yapıyoruz. KKTC Basketbol Federasyonu’nun bizlere güvenerek bu olaya girmesi de ayrı bir olaydır.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474