banner564

Federasyon iflasın eşiğinde

Futbol Tenisi Federasyonu, borçlarından dolayı iki yıldır faaliyetlerini durdurdu

Federasyon iflasın eşiğinde
banner598

 Futbol Tenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur, federasyonun büyük bir maddi kriz içinde olduğunu söyleyerek “Federasyon olarak iflas etmek üzereyiz” dedi.

2016 yılında borcun içine girdik
Songur 2016 yılında KKTC’de gerçekleştirdikleri uluslararası organizasyon için verilen sözlerin tutulmadığını ve sürekli olarak “Verin de biz size öderiz” denilerek borcun içine sürüklendiklerini kaydetti.
Songur organizasyonları yapabilmek için sürekli olarak bankadan borç aldıklarını ve ödeme sıkıntısı çektiklerini kaydetti.

Spor Dairesi ile görüşerek faaliyetler donduruldu
Songur çekilen borçların ödenebilmesi için dönemin Spor Dairesi müdürü ile anlaşarak faaliyetleri dondurduklarını ve federasyona yapılan katkıları direkt olarak borca verdiklerini kaydetti.

Özbilgehan’dan şok açıklama “Borcu ödeyip Federasyonu kapatacağız”
75 bin liralık borcun kaldığını kaydeden Futbol Tenisi Federasyonu Başkanı Şevket Songur “Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan bizlere bu borcu ödeyeceklerini ancak federasyonu kapatacaklarını söyledi. Umuyorum ki bu kendi düşüncesidir. Uluslararası bir federasyonu mu kapatacaksınız diye sordum cevap vermeden ilerledi” dedi.

Genel Yönetim Kurulu’nun kararı bekleniyor
75 bin liralık borcun ödenebilmesi için Genel Yönetim Kurulu’nun toplantı yapacağını belirten Şevket Songur geçmiş dönemde kendisini başkan olarak istenmediğini bu nedenle katkı yapılmayarak federasyonun zora sokulduğunu iddia etti.

Kendi ülkemi üyelikten çıkarmak zorunda kalacağım
Şevket Songur Futbol Tenisi Federasyonu’nun Uluslararası Futbol Tenisi Federasyonu’na (FIFTA) iki yıllık aidat borcu bulunduğunu bunların da 3 bin 500 Euro civarında olduğunu belirterek “2020 Mart ayında yapılacak genel kurula kadar bu borç ödenmezse malesef Uluslararası Federasyonun başkanı olarak yine başkanı bulunduğum KKTC’nin üyeliğini askıya almak zorunda kalacağım. Bu gerçekten beni zor durumda bırakıyor” dedi.  

Devletten yardım talebi
Şevket Songur iki yıldır faaliyet yapamadıkları için kulüplerin de dağılma noktasına geldiğini belirterek özellikle 75 bin liralık borcun ve FIFTA’ya olan aidat borcunun ödenmesi konusunda devletten katkı beklediklerini vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474