banner564

Çözüm istendi

Yerel yönetimlerdeki son gelişmeler ve belediyelerin sorunları Cumhurbaşkanı Akıncı’ya aktarıldı

Çözüm istendi
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ve Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı’nda belediyelerin başkanlarını ayrı ayrı kabul ederek görüştü.
Verilen bilgiye göre, yerel yönetimlerdeki son gelişmelerin ve belediyelerin sorunlarının ele alındığı görüşmelerde, ayrıca Cittaslow Ağı’nın çalışmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı’na bilgi verildi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ilk olarak Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar ve Genel Koordinatör Hüseyin Köle’yi kabul ederek görüştü.
Kabulde, belediyelerin sorunlarının önemli olduğunu ve çözümü için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’a çalışmalarında başarılar diledi.
Mahmut Özçınar da, Birliğin yürüttüğü faaliyetlerle ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya bilgi aktardı.
Görüşmede ayrıca, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Kurucu Başkanı olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan Birlik tarafından çıkarılacak dergide yayınlanmak üzere bir söyleşi talep edildi.

Cittaslow Ağı’nın çalışmaları aktarıldı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar’ın ardından Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı’nda olan belediyelerin başkanlarını kabul ederek görüştü.
Kabule, Kuzey Kıbrıs Cittaslow Ağı’ndaki Tatlısu Belediyesi’nin Başkanı Hayri Orçan, Geçitkale Belediyesi’nin Başkanı Hasan Öztaş, Lefke Belediyesi’nin Başkanı Aziz Kaya, Mehmetçik Belediyesi’nin Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin Başkanı Mustafa Zurnacılar ile beraberindeki heyet ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal İşler Koordinatörü Evrim Hınçal katıldı.
Belediye Başkanları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Cittaslow Ağı’nın çalışmaları ve 6-10 Kasım tarihlerinde KKTC’de yapılacak olan Cittaslow Koordinasyon Toplantısıyla ilgili bilgi vererek, toplantıya davet ettiler.

Akıncı, eğitimdeki sorunlara dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı’yla ilgili yayınladığı mesajında, günümüz dünyasının gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlere sahip bireylerden oluşan bir toplumun, öğrenci merkezli ve beceri kazandırmaya yönelik bir eğitim sistemiyle mümkün olabileceğini kaydetti. 
Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı mesajında şunları belirtti: 
“Yeni bir ders yılına daha girerken, okul çağındaki çocuklarımız aileleri ile birlikte bunun heyecanını yaşıyor. Her yıl okulların açılış dönemleri, iyi dilekler yanında eğitimin sorunlarının da dile getirilmesine vesile olmaktadır. 
Gönül isterdi ki bir yıl tespit ve ifade edilen sorunlar bir sonraki yıl en azından büyük oranda çözülmüş olsun. Ancak üzülerek gözlemlemekteyim ki, yıllardır eğitimde tıpkı yargıda olduğu gibi, aynı sorunlar dile getirilmeye devam etmektedir. O kadar ki eğitimdeki bazı sorunlar kronikleşmiş durumdadır.
Okullardaki bazı en temel fiziki ve altyapı eksiklikleri bir türlü giderilemediği için, onları konuşmaktan, eğitimde esas olan öğrencilere nitelikli ve yenilikçi eğitim-öğretim programları sağlayıp sağlayamadığımıza yoğunlaşamıyoruz.  
Bütün bunlarla birlikte, kaliteli ve çağdaş ’eğitim’ veya ‘okul’ kavramlarının fiziki bina ve altyapıdan ibaret olmadığını akıldan çıkarmamamız gerekir. Günümüz dünyasının gerektirdiği bilgi, beceri ve değerlere sahip bireylerden oluşan bir toplum, öğrenci merkezli ve beceri kazandırmaya yönelik bir eğitim sistemiyle mümkün olabilir. Okullar, öğrencilerin aynı zamanda demokratik bir topluma katılmak için gerekli donanımı elde ettiği yerlerdir. Farklı kültürlere saygılı, birlikte yaşama becerilerine sahip, eleştirel düşünebilen, sorgulayabilen ve analiz edebilen yurttaşları, bu değerleri hedefleyen eğitim sistemleri yetiştirebilir…” 

Akıncı’nın diğer kabulleri
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün ayrıca İngiliz İşçi Partisi (Labour Party) Milletvekili Fabian Hamilton’u kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da gerçekleşen görüşmede, Kıbrıs sorunu ve İngiltere’nin BREXIT süreci hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı gastronomi alanında çalışmalar yürüten Ali Özçil ve İhsan Erol Özçil’i kabul etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Ali Özçil ve İhsan Erol Özçil’e ileriki çalışmalarında başarılar diledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473