banner564

Fenerbahçe, Tahkim'e gidiyor

Fenerbahçe Kulübü tribün kapama cezasının ardından Tahkim Kurulu'na kararın iptali yönünde başvuruda bulunuyor

Fenerbahçe, Tahkim'e gidiyor
banner598
Fenerbahçe, Galatasaray maçında temsilcinin çirkin tezahürat olduğuna yönelik raporuyla ceza aldı. Sarı lacivertli kulüp iki kale arkası tribününü Beşiktaş maçında kullanamayacak. Ancak kulübün hukuk temsilcileri konuyu Tahkim Kurulu'na taşıyor.
İtiraz, ceza kararının tamamen iptali isteğiyle yapılırken, dosyada ilginç detaylar var. Temsilci raporunda kötü tezahüratın hangi tribünün hangi bloğunda yapıldığını yazmasına rağmen tribünlerin tamamının kapanması sarı lacivertlilerin itiraz edeceği noktalardan birisi. Fenerbahçe hukuk ekibi bu işlemlerin blok blok değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.
Bir diğer nokta ise iki tribünün birden kapanması. Fenerbahçe daha önce kötü tezahürattan 3 kez para cezası almıştı. Kurala göre 4. ceza hangi tribünlere denk gelirse orası kapanıyor. 4. cezada tüm tribünler disiplin kuruluna sevk edilirse tüm stat da kapanabiliyor. Ancak stadın tamamen kapanması yönetmeliğe göre 9. cezada oluyor. Sarı lacivertli hukukçular itirazlarında bu noktaya dikkat çekerek, verilen 2 tribün kapatma cezasının adaletsiz olduğunu vurgulayacaklar.
Bu hafta deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacak Fenerbahçe, ilk iç saha maçında gelecek hafta Beşiktaş ile derbi maçına çıkacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474