banner564

Gelecek için gittiler

Futbolcular Derneği Türkiye BAL Ligi’ne giden futbolcular hakkında yapılan açıklamaları kınadı

Gelecek için gittiler
banner598
Türkiye Bölgesel Amatör Lig takımlarına transfer olan futbolcular hakkında yayınlanan basın bildirilerine ve suçlamalara Futbolcular Derneği’nden sert bir açıklama geldi. 

Haksız açıklamaları şiddetle kınıyoruz
Salih Işık imzasıyla yayınlanan açıklamada “Arkadaşlarımızın hakkında yapılan haksız ve acımasız eleştirileri, derin üzüntü ve kızgınlık içerisinde takip etmekteyiz. Bu tarzda ve onur kırıcı olarak yapılan eleştirileri, Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği olarak şiddetle kınadığımızı, kamu oyuna duyururuz” denildi.

Sistemden memnun olmadıkları için…
Salih Işık açıklamasında “Dünyanın hiçbir ülkesi tarafından tanınmayan, futbolcuların hiç bir hakkının olmadığı ülkemizde, futbolcuların bulundukları düzenden, sistemden memnun olmadıkları, kendileri ve gelecekleri için bir çıkış yolu aradıklarını, hep beraber görmekteyiz. Kıbrıs Türk futbolcuları, bulunduğu konumdan ve sistemden memnun olmadıklarını da her platformda dile getirmektedir” denildi. 

Kölelikten kurtulma yolunu seçtiler 
Salih Işık 29 yaşına kadar bir kulübün malı olan, istenildiği zaman satılan, kiralanan, kovulan futbolcuların, kendilerini kölelikten kurtarma yolunu seçtiklerini söyleyerek “Futbolcular artık diğer ülke futbolcuları gibi haklarının olmasını, insan haklarına uygun şartlarda hizmetlerini sürdürme istemindedirler. Açılan Türkiye Bölgesel Amatör Lig kapısı, futbolcu arkadaşlarımız için bir umut ışığıdır” dedi. 

 Aynı karede fotoğraf bile çektirmiyorlar
Açılan bu kapı sayesinde ülkemizdeki futbolcuların tek hedefinin, kendini ispatlayarak ve geliştirerek, futbolumuzun içerisinde bulunduğu kısır döngüden kurtulmak olduğunu vurgulayan Salih Işık “Futbolcularımızın, Türkiye liglerine transfer olmalarını engellemeye çalışanlar ve Türkiye’deki çeşitli kurum – kuruluşu göreve davet edenleri, Türkiye futbolunu yöneten federasyon başkanının, KTFF başkanı ile aynı karede fotoğraf çektirmekten bile korktuğunu tekrardan hatırlatırız. Alt yapımızdaki çocuklarımızı bile uluslar arası turnuvadan çıkaran bir yapıdan, medet ummamalarını bu kişilere tavsiye ediyoruz” dedi.

 Sözleşmelerin kaldırılmasının zarar vereceğini söylemiştik
“Sözleşmeli  sistemi kaldırırken, hem kulüplerin hem futbolcuların, bu olaydan zarar göreceklerini, defalarca belirtmemize rağmen, bugün ülkemizdeki yetenekli gençlerin, bizim liglerimizden, Türkiye amatör ligine gitmelerini, hep beraber seyretmekteyiz” diyen Futbolcular Derneği Başkanı Salih Işık “Altını çizmek istediğimiz bir konu da, ülkemizdeki mevcut sistemin amatör olduğunu, bu nedenle de bir futbolcunun isterse bir kulüpte futbol oynayacağını, istemezse oynamayacağını, hiçbir bağlayıcı nedenin olmadığını; bu yüzden de futbolcuların, başka ülkelerde rahatça ve özgürce futbol oynayabileceklerini, hatta 2 senenin sonunda da ülkemizde serbest transfer hakkı kazanacaklarını vurgularız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474