banner564

Gençlerin şampiyonları belirlendi

Hentbol finalleri sonunda erkeklerde Esentepe kızlarda ise UKÜ mutlu sona ulaştı

Gençlerin şampiyonları belirlendi
banner598
KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2017-2018 Gençler Ligi dün gece oynanan final karşılaşmalarıyla tamamlandı. Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmalarda YDÜ’yü 21-19 mağlup eden UKÜ Genç Kız Takımı ve UKÜ karşısında 32-29 galip gelen Esentepe Genç Erkek Takımı şampiyonluğa ulaştı.
Karşılaşmalar sonunda düzenlenen ödül töreninde takımlara kupa ve madalyaları federasyon başkanı Mustafa Akyön ve diğer yetkililer tarafından takdim edildi. Gecede ayrıca Şahlan Spor takımından kaleci Şerife Kırcalı’ya “Fair Play Özel Ödülü” verildi.

YDÜ:19 – UKÜ:21
YER: Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER: Ender Öztunca, Ülviye Beşe
YDÜ: Özlem, Sibel (4), İrem (2), Nisanur, Hicran (3), Begüm (2), Dilem, Büşra (8), Dilek, İnci
UKÜ: Özlem, Gülem (1), Hayat, Mercan, Esra (4), Deniz (7), Hilal (2), Melisa (2), Sevilay (5), Mukaddes, Derya, Nihansu, Sibel, Didem, Biray, Esma, 
İLK YARI: 12-12

Atatürk Spor Salonu’nda oynanan gecenin ilk final maçında bu sezon oynadığı hiçbir maçta yenilgi yüzü görmeyen UKÜ, YDÜ ile karşı karşıya geldi. Baştan sona dengeli giden karşılaşmada YDÜ ikinci devrede öne geçmesine rağmen üst üste üç hücumdan boş dönünce avantajı rakibi UKÜ’ye kaptırdı. İlk yarısı 12-12 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın son 4 dakikasında üstünlüğü ele geçiren UKÜ karşılaşmadan 21-19 galip ayrılarak sezonu şampiyonlukla tamamladı. Maçın son bölümlerinde sakatlanan YDÜ oyuncusu Büşra oyuna devam edemedi ve ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

UKÜ:29– ESENTEPE:32
YER: Atatürk Spor Salonu
HAKEMLER: Tolga Kınacı, Erdoğan Aşık
UKÜ: Emrullah, Ahmet Ş (5), Ahmet D (3), Eren (1), Doğuş (4), Fethi (10), Gültekin, Emre (2), İbrahim (1), Batıhan (2), Yusuf (1), Mert, Cuma, Erim, Mustafa, Beytullah
ESENTEPE: Fatih (1), Emre (9), Ege Can (6), Cemali (1), Şükrü (13), Şahin (1), Batuhan, Kürşat, Kemal (2), İnanç
İLK YARI: 13-12 (UKÜ)

Gecenin ikinci final karşılaşması genç erkeklerde UKÜ ile Esentepe arasında oynandı. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçın ilk devresini UKÜ 13-12 önde tamamladı. İkinci devrede de maç her iki takım arasında gidip geldi. Oyunun son bölümlerine girilirken Esentepe’den önce Kürşat ardından da Emre kırmızı kart görerek oyun dışında kaldılar. UKÜ berabere giden maçta bu durumu avantaja çevirmeyi başaramayınca Esentepe’den Şükrü ve Kemal’ın attığı kritik goller sonucu karşılaşma Esentepe’nin 32-29 üstünlüğünde tamamlandı. Esentepe bu sonuçla 2017-2018 sezonu genç erkekler şampiyonluğuna adını yazdırmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2018, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473