banner564

Yetti artık

Belediyeleri batmış, yolları çökmüş, adli suçları patlamış KKTC’nin siyasileri 4 aydan beri seçim ve hükümet kurmakla uğraşıyor

Yetti artık
banner598
Raif DOĞRU
  Kuzey Kıbrıs’ın acil çözüm bekleyen sorunları var. Özellikle yağışlardan sonra yolların daha da bozulması, ölümlü trafik kazalarının arttığı ülkede ciddi tehlikelere yol açıyor.
   Türkiye ile imzalanan ekonomik protokole uyulmadığı için halen sayıları 28 olan belediyelerin önemli bir kısmı maaş ödeyemez duruma geldi. Maaş için kaynak yaratabilenlerin çoğunluğu ise sosyal sigorta, vergi ve ihtiyat sandığı borçlarını ödeyemez durumda. Bazı belediyelerde çalışanlar aylardan beri maaş alamıyor.
   Hırsızlık, darp, uyuşturucu gibi suçların arttığı, cezaevinin ‘kapasitenin üzerinde’ tutuklu ve mahkum barındırdığı KKTC’de halka hizmet verecek, reform yanlısı bir yönetim oluşmasını bekleyen vatandaşlar, diğer yandan ülkenin 4 aydan beri seçim ve hükümet kurma çalışmalarıyla zaman yitirmesini üzüntüyle karşılıyor.
   Başbakan ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, geçtiğimiz Ekim ayında “Hodri Meydan” çekerek ülkeyi 7 Ocak’ta seçime götürmesinin ardından 20 gün daha geçtiği halde henüz hükümet çalışmaları sonlandırılmadı.
   CTP ile HP’nin, güçlü bir koalisyon konusunda daha ilk günden kapılarını UBP’ye kapamaları, hükümet kurma çalışmalarını daha da zorlaştırdı. Bu durumda toplam 50 sandalyeli Meclis’te 3’lü veya 4’lü koalisyon seçeneklerinden başka çare kalmadı. 
   CTP, HP, DP ve TDP Genel Başkanları 4’lü koalisyon üzerindeki görüşmeleri tamamlarken, hükümeti kurma görevi üstlenen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, DP ve YDP Genel Başkanları ile görüşerek Meclis’te 26 sandalyeye sahip 3’lü koalisyon konusunda girişimler yaptı.
   Küçük bir ülkede erken genel seçim ve hükümet kurma çalışmalarının 4 ayı bulduğuna dikkat çeken vatandaşlar “Yetti artık” diyerek, yeni hükümetin bir an önce kurulmasını istiyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473