banner564

Güneyde de unutulmadı

Yalova Kulübü merhum başkanı Tahsin Mertekçi Piskopu Köyü’nde düzenlenen anı maçı ile anıldı

Güneyde de unutulmadı
banner598

 Abdullah Zaifoğlu

Yalova Kulübü’nün eski başkanı Tahsin Mertekçi doğduğu yer alan güneydeki Piskobu (Yalova) Köyü’nde anıldı.
   Tahsin Mertekçi ailesi ve Piskobu köy muhtarı ve oradaki futbol kulübü tarafından birlikte organize edilen anı maçı için yaklaşık 130 kişi otobüslerle Bostancı sınır kapısından geçerek Tahsin Mertekçi’nin doğduğu yer olan Piskobu Köyü’ne gitti.
  Köyde yapılan ikramlardan sonra öğle yemeği Episkobia Otel’de alındı. Tarihi yerler ve deniz kenarında yapılan geziden sonra maçın oynanacağı sahaya gidildi.

Plaketler ve konuşmalar
  Oynanacak anı maçı öncesi Mertekçi ailesi ve Yalova kulübü ile Piskobu köy muhtarı ve kulüp yetkilileri tarafından karşılıklı plaket alış-verişinde bulunuldu. 
  Mertekçi ailesi adına bir konuşma yapan Özkan Mertekçi, “Tahsin Mertekçi’nin kuzeyde olduğu gibi doğduğu yer olan Piskobu Köyü’nde de hatırlanması bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. Onun yaptığı iyilikler kurduğu dostluklar her zaman hatırlanacaktır. Bizlerin buraya gelmesini ve böyle bir anı maçı ile hatırlanmasını sağlayan köy muhtarı ve burada yaşayan Arif Mutluson’a çok çok teşekkür ederim.”
  Köy muhtarı da yaptığı konuşmada böyle bir anı maçını oynayacak olmalarından çok mutlu olduklarını ve bunun ilerleyen zamanlarda devamını istediklerini, davet almaları halinde bunun bir karşılığını da kuzeyde yine Yalova takımı ile yapmak istediklerini dile getirdi.
  Daha önce Yalova takımında oynayan futbolcularla, Piskobu takımı veteranları arasında oynanan maç tıpkı gün boyu süren dostluk gibi dostça (1-1) bitti. 
  Maçta görev yapan tüm futbolculara Mertekçi ailesi tarafından birer madalya be katılım belgesi verildi.

Teşekkürler Mertekçi ailesi
  Merhum başkan Tahsin Mertekçi ailesi tarafından organize edilen bu gezi ve maç için oraya giden tün sevenlerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı tüm Mertekçi ailesine teşekkür eder mekânın cennet olsun diyoruz Tahsin Mertekçi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473