banner564

Güzel bir adım

Bakan Besim, Güzelyurt Sağlık Merkezine 4 hekim takviyesi yapıldığını ve gece 24.00’e kadar hizmet verileceğini belirtti

Güzel bir adım
banner598

 Sağlık Bakanı Filiz Besim, Güzelyurt Sağlık Merkezi’nde dört hekim takviyesi yapıldığını ve dünden itibaren gece saat 24.00’e kadar hekim bulunacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sağlık merkezlerini güçlendirme kararlılığında olduklarını belirten Bakan Besim, “Ayşe teyzenin, Hasan amcanın köyünde, kasabasında kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasını istiyoruz. Kendi tanıdığı, bildiği hekimine dokunmasını hedefliyoruz. Basit bir kan ve idrar tahlili için kilometrelerce gitmesini istemiyoruz. En kısa sürede kan tahlilleri ile ilgili çalışmalar tamamlanıp devreye girecektir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin hastalıklardan korunmasını istiyoruz. Koruyucu sağlık hizmetlerini yine bu merkezlerde hedefliyoruz” dedi.
Ülke ve şahsı adına Güzelyurt’un önemine işaret eden Bakan Besim, Güzelyurt’ta yıllardır hastaların gece iğne yaptıracak güvenli bir sağlık merkezi bulamadıklarını, 25 yıl önce meslek yaşamına başladığı bu merkezi ziyaret ettiğinde büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.
Bakan Besim, Güzelyurt gibi bir ilçenin sağlık alanında ihmal edildiğini, bu nedenle duyarlı iş insanlarının da devreye girdiğini, en önemlisi sağlık merkezine dört hekim takviyesi yapıldığını açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473