banner564

İlk kutu Meclis’e 

Çevre Koruma Dairesi, atık pil toplanması yönünde seferberlik başlattı

İlk kutu Meclis’e 
banner598

 Turizm Ve Çevre Bakanlığı Çevre Koruma Dairesi, atık pil toplama kutularının dağıtımına başladı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, atık piller kaynağında toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilecek. Ayrıca okullarda çevre bilinci aşılanarak ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşulacak.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katılımıyla Cumhuriyet Meclisi’nden başlayan kampanyaya tüm kurum ve kuruluşlar dahil edilerek atık pillerin geri dönüşümünün sağlanması hedefleniyor
Fikri Ataoğlu yaptığı açıklamada, kadmiyum, nikel, cıva, çinko, mangan, demir, lityum, kobalt gibi metalleri ve çeşitli kimyasal bileşimleri içeren atık pillerin gelişi güzel doğaya atılmakta ve çevreye zarar vermekte olduğunu vurguladı.
Ataoğlu, pil toplama kutularının dağıtılması projenin ilk basamağı tamamlandıktan sonra eylül ayında okullara dağıtılması için de çalışma yapıldığını anlattı.
Ataoğlu, Çevre Koruma Dairesi’nin ALO 123 Çevre ihbar hattına yapılan bildirimler doğrultusunda, atık pillerin kurum, kuruluş ve benzeri yerlerden aldırılacağını da belirtti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay ise yaptığı konuşmada, atık pillerin toplanarak geri dönüşüme katkıda bulunmasının çevre açısından çok önemli olduğuna işaret ederek, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın başlatmış olduğu projeye desteklerinin tam olduğunu belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473