banner564

Haksızlık yapıldı

ERC Kıbrıs Rallisi’nin Lefkoşa seyirci Özel Etabı ile ilgili iptal kararı konusunda basın toplantısı düzenlendi

Haksızlık yapıldı
banner598

 AVRUPA Ralli Şampiyonası ERC’nin Lefkoşa Seyirci Özel Etabının iptal edilmesiyle ilgili Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir dün basın toplantısı düzenleyerek detayları basınla paylaştı.

 2014 yılından beridir Kıbrıs’ın güneyi ile kuzeyi arasında hayata geçirilen tek ortak uluslararası etkinlik olarak tarihe geçen Lefkoşa Özel Seyirci Etabı,  bu yıl yapılmayacak. 

Parkur gerekçe gösterildi
Konuyla ilgili olarak Tigin Kişmir düzenlediği basın toplantısında “Güney Kıbrıs Otomobil Kurumu, geçtiğimiz hafta kendi ralli şampiyonamız içerisinde yer alan “Lefkoşa Etabı”nda kullandığımız parkuru gerekçe göstererek bizleri bu uluslararası organizasyonun dışında bıraktılar” dedi.

Uluslararası kural bahanesi gerçek dışıdır
Kişmir “Uluslararası kurallardaki “Yarışta kullanılacak olan parkur, 15 gün içerisinde kullanılamaz” maddesine vurgu yapılarak, bizlerin bu kuralı ihlal ettiğimiz söyleniyor. Öncelikle belirtmek isteriz ki ortaya konulan bahane tamamen gerçek dışıdır. Bizim, geçtiğimiz hafta kullandığımız etapla, “Kıbrıs Rallisi”nde kullanılacak olan etabın hiçbir alakası yoktur. Bu durum haritalardaki güzergâhlarda da açıkça görülmektedir. Biz, aynı bölgede farklı bir etap kullandık, asla “Kıbrıs Rallisi”nde yer alan etabı kullanmadık” dedi.  

Masa başı oyunlarıyla iptal edildi
“İki toplumun yakınlaşmasına katkı koyan, ortak bir organizasyonda birlikte çalışmasını sağlayan ve en önemlisi de Avrupa’da bölünmüş tek başkent olan Lefkoşa’yı birleştiren bu organizasyon ne yazık ki masa başında, anlam veremediğimiz bir şekilde alınan bir kararla iptal edilmiştir” diyen Tigin Kişmir  “Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir. Bir başka üzüntü verici olay ise Sn. Antonis Michailides’in, hiçbir Kıbrıslı Türk sporcunun bu yarışa kayıtlarının kabul edilmeyeceğini söylemesiydi” dedi. 

İyi niyetle verilmiş bir karar değildir
Kişmir; “burada verilen bu kararın iyi niyetle verilmiş bir karar olduğunu maalesef düşünmüyoruz” diyerek  “Ortada Kıbrıslı Türklere karşı yapılmış bir haksızlık bulunmaktadır. Alınan bu kararı şiddetle kınıyoruz, mücadelemizi düne göre daha da arttırarak devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473