banner564

Eskişehir’den mesaj verdi

TANAP Projesinin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Akdeniz’deki rezervleri ortak akılla değerlendirmek önemli bir sorumluluk” dedi

Eskişehir’den mesaj verdi
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük enerji projesi olarak nitelenen “Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı” (TANAP) açılışı için Eskişehir’de düzenlenen törende konuştu.

Törende Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bölge liderleri ve Cumhurbaşkanı Akıncı hattın açılışını yaptı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, son yıllarda Doğu Akdeniz’de saptanan önemli doğal kaynak rezervlerinin ortak akılla en başta bölge halklarının ve tüm insanlığın yararına değerlendirilmesinin önemli bir sorumluluk olduğunu söyledi.
Ortadoğu’nun, enerji yüzünden başı beladan kurtulmayan bölgelerin başında geldiğine işaret eden Akıncı, Doğu Akdeniz’deki doğal kaynaklar yüzünden gerginliklerin tırmanmasının da ihtimal dahilinde olduğunu ifade etti.
Akıncı, “Halbuki bu kaynakları iş birliği ve barış ortamına katkı yapacak şekilde değerlendirmek akıl işidir, tüm tarafların kazançlı çıkacağı yol da budur” dedi.
Akıncı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Türkiye ve Azerbaycan’ın kardeşliğinden bahsetmesine atıfta bulunarak, “Ben de diyorum ki bir kardeşiniz daha var: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” dedi.
Akıncı, “Bu kardeşiniz Türkiye ve Azerbaycan’da bir acı olduğunda orada yaşayan kardeşleriniz bu acıyı yüreklerinde sizin gibi hissederler. Bir sevinç olduğunda sizinle beraber coşku duyarlar” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2018, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474