banner564

Hedef yarı final

Pepsi Kıbrıs Kupası’nda çeyrek final maçları bugün tarafsız 4 ayrı sahada oynanacak olan maçlarla tamamlanacak.

Hedef yarı final
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 İlk iki turu geçen ve çeyrek finalde birbirlerine rakip olan;
Yenicami- Lefke,
Doğan Türk Birliği-K.Kaymaklı, 
Mormenekşe-Gençlerbirliği 
Yeniboğaziçi-Yalova maçları bugün oynanacak.

Tek maç üzerinden oynanacak karşılaşmalarda eşitlik herhangi bir takım tarafından bozulmazsa 15’er dakikalık iki devre halinde oynanacak. Yine eşitlik bozulmaz ise penaltı atışlarına gidilecek ve yarı finale kalan takımlar belli olacak.
Tüm karşılamalar saat 14.30’da başlayacak.

Son şampiyonların maçı (Yenicami-Lefke)
Kupada her iki takım da iddialı durumda. Yenicami son lig şampiyonu, aynı zamanda bu sezon da şampiyonluğunu ilan etmeye belki de 90 dakika kaldı ve kupanın da en büyük favorilerinden biri. Alternatifli ve deneyimli kadrosu ile kupayı alacak güçte. 
Lefke kupanın son şampiyonu ve bu unvanını korumak isteyecek. Ligde rahat bir durumda olan Lefke, tek hedefinin kupa olduğunu haftalar önce dile getirmişti. Ligde oynadığı maçlarda kadrosunu sadece kupa üzerinde oluşturarak maçlara çıktı. Maçı izlemeye gelecek taraftarların iyi bir maç izleyeceklerine inanıyoruz. 
Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçı Mehmet Malek yönetecek.

Tek hedefleri kupa (Doğan Türk Birliği-K. Kaymaklı)
İki takım da ligde zirveden çok uzakta kaldılar. Tüm mücadeleleri, geçmiş yıllarda kazandıkları bu kupayı bir kez daha müzelerine götürmek isteyecekler. 
D.Türk Birliği’nin elindeki genç kadro belki kupa için tecrübesiz. Ancak inançları ve genliklerinin enerjisi ile bu turu geçebilecek bir takım. Onlar da ligde üst sıralarda olmalarına rağmen daha çok kupaya önem veriyorlar. Lig maçlarındaki performanslarının üzerine çıkmaları halinde maçtan istediklerini alabilirler.
K. Kaymaklı ligin ilk yarısı tamamlandıktan sonra takımdan ayrılan oyuncuların yerine takıma monte edilen gençlerin uyum sağlamasıyla iyi sonuçlar almaya baladı. Kupa şampiyonluğu onlar adına bu sezonun en büyük tesellisi olacak. Çünkü taraftarlarını ancak bu şekilde mutlu edebilirler.
Cihangir Stadı’nda oynanacak olan maçın hakemi Fehim Dayı.

Biri sıkıntılı, biri rahat (Gençlerbirliği-Mormenekşe)
 Gençlerbirliği ligde hiç de rahat olmasa da kupada tur atlamayı isteyecek. Ancak böyle bir maçta doğabilecek sakatlık ve olası cezalar onlara lig yolunda büyük zarar verebilir. Her ne kadar da önceliğimiz lig deseler de kupa maçını da önemsiyorlar. Puan sıralamasında daha rahat bir durumda olsalar kupa için çok daha iddialı olabilirlerdi.
Mormenekşe’nin lig için hiçbir sıkıntı yok. Şu anda formda ve iyi oynuyorlar. Onlar için bu yıl kupayı kazanmak lig şampiyonluğu kadar önemli olacak. Çok geniş bir kadrosu olmamasına rağmen uzun süre beraber oynamaları onların en büyük avantajı. Rakiplerinin de aklında ligin de olması onların lehine olabilir.
 Magosa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.


Her sonuca açık (Yeniboğaziçi-Yalova) 

Yeniboğaziçi ligde fazla sıkıntılı olmasa da tehlike yaşamaması için alması gereken puanlar var. Çünkü son haftalarda hiç de iyi sonuçlar alamadılar. Bu nedenle kupa maçını oynarlarken kafalarının bir köşesinde ligi de tutacaklar. Yine de kupada tur atlayabilecek güçleri var. Ancak Yalova’nın alt ligde bir takım olduğunun düşünerek oynarlarsa kupadan elenebilirler. 
Yalova birinci ligin kupadaki tek temsilcisi. Bu kupayı bir kez müzesine götürürlerken bu yıl en azından yarı final oynamak isteyecekler. Ligde play-off oynama yolundaki hedeflerini sürdürüp sürdürmeyeceklerini bu maçta göreceğiz. Genç ama uzun süre beraber oynamalarının karşılığını ligde aldıkları başarılı sonuçlarla ortaya koydular. Süper Lig deneyimleri olmaması onların en büyük dezavantajları olacak. Ancak inanırlarsa turu geçebilirler. Lefkoşa Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Kerem Eran.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473