banner564

Doktor raporu bulundu

Alman savcılığı, Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings uçağının yardımcı pilotunun rahatsızlığını şirketten gizlediğini belirtti

Doktor raporu bulundu
banner598
 Fransa 'nın güneyinde düşen Germanwings uçağının yardımcı pilotu Andreas Lubitz'le ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Alman savcılığı, yardımcı pilotun evinde tedavi gördüğüne dair belgeler bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, kazanın olduğu güne ait doktor raporu bulunduğu ifade edildi.
Alman savcılığına göre, Lubitz, hastalığını şirketten ve birlikte çalıştığı iş arkadaşlarından gizledi. Yapılan açıklamada, pilotun uçağı düşürmesinin arkasında siyasi ya da dini bir neden bulunmadığı bir kez daha vurgulandı. 

Pilotun evinde arama yapıldı
Öte yandan,  Germanwings yolcu uçağını düşürdüğü sanılan yardımcı pilot Andreas Lubitz’in evinde yapıldı. Alman polisi, yardımcı pilot Lubitz’in Frankfurt kentinin kuzeybatısında bulunan Montabaur kasabasındaki evinde arama yaptı. Aramalar kapsamında pilotun bilgisayarına ve çeşitli eşyalarına el konulduğunu bildirilirken, dikkate değer bir ipucu bulunduğu açıklandı. Polis sözcüsü Markus Niesczery konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bazı incelemelerden geçireceğimiz bir şey bulduk. Şu anda ne olduğunu açıklayamayız ancak olaya dair dikkate değer bir ipucu olabilir” dedi. Niesczery, aramalar kapsamında bulunan ipucunun herhangi bir intihar notu olmadığını da ifade etti.

Diğer havayolu şirketleri de korktu
Öte yandan yardımcı pilotun uçağı kasten düşürmüş olabileceğinin açıklanmasının ardından birçok havayolu şirketi, kokpitte en az 2 mürettebatın bulunmasını sağlayacak şekilde düzenleme yapılacağını bildirdi. Salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yapan yolcu uçağında 150 kişi bulunuyordu.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474