banner564

Şartsız başvuruya karşıyız

Çetinkaya kulüp başkanı Meriç Erülkü, “Kayıtsız şartsız KOP’a başvuruyu kabul etmiyoruz” dedi

Şartsız başvuruya karşıyız
banner598
Hamit SAKALLI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun almış olduğu KOP’a başvuru kararı sonrasında, KOP’un kurucu üyesi olan Çetinkaya’nın başkanı Meriç Erülkü, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Meriç Erülkü açıklamalarında Çetinkaya’nın KOP’a başvuru kararı alınırken çekimser oy kullandığını belirtirken bunun sebeplerini de belirtti. 

Bir hafta içinde genel kurul yapacağız
Erülkü, Çetinkaya’nın konuya Kıbrıs Türk futbolunun geleceği, Kıbrıs Türk toplumunun geleceği ve siyasi duruşu ve Çetinkaya’nın federasyonlar nezdindeki konumu olmak üzere üç farklı açıdan baktığını ifade ederek, kendisinin oylamada tek başına bu kararı vermeye yetkisinin olmamasından dolayı çekimser kaldıklarını söyledi. KOP konusunda karar vermek üzere Çetinkaya’nın en geç bir hafta içerisinde konusu tamamen KOP’a başvuru olan bir genel kurul düzenleyeceğini ifade etti.

Çetinkaya rahatsız
Meriç Erülkü açıklamalarında Kıbrıs Türk Federasyonu’nun belki de KOP ile olan görüşme sürecini Çetinkaya’nın kurucu üyelikten doğan haklarına dayanarak geliştirdiğini, fakat süreç hakkında Çetinkaya’ya fikrinin sorulmadığını, hatta çok fazla bilgi de verilmediğini belirterek camianın bundan dolayı rahatsız olduğunu vurguladı. 

Siyasetle uyum içinde verilmesi gerekir
Çetinkaya olarak düşüncelerinin bu tür kararların siyasi hareketle uyum içinde verilerek gerçekleşmesi olduğunu belirten Erülkü, sonuçta ortada yıllardır TC ve KKTC’nin ortaklaşa sürdürdüğü bir devlet stratejisi bulunduğunu söyleyerek, bunu yok sayamayacaklarını ifade etti. 

KOP’a kayıtsız şartsız başvuruyu desteklemiyoruz
Çetinkaya’nın ayrıca sürece katılmak istediğini belirtmesine rağmen buna cevap alamadığını belirten Erülkü, KOP’a kayıtsız şartsız başvuru kararını desteklemelerinin söz konusu olamayacağını, eğer bir başvuru olacaksa tüm kulüplerin toplanıp gerekli şartları belirlemesinden sonra bunun mümkün olabileceğini söyledi. Meriç Erülkü, yapacakları genel kuruldan sonra Çetinkaya’nın resmi görüşünü duyuracağını belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473