banner564

Hepsi de kazanmak istiyor

K.Pet Süper Lig’de ilk 5 hafta geride kaldı. Geride kalan haftalarda sadece bir takım(Cihangir) mağlup olmadı.

Hepsi de kazanmak istiyor
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Fakat oynanan maçlar her takımın her takımı mağlup edebileceğini gösterdi. Son haftaya puansız giren T.Ocağı kendisi gibi zor günler geçiren Dumlupınar’ı mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Ligde henüz galibiyetle tanışamayan tek takım ise Dumlupınar.
Yenicami ve B.Ülkü yurdu son haftalardaki çıkışları ile dikkat çeken takımlar. Bu hafta yine bir birinden zorlu maçlar oynanacak. Zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçlarda liderlik koltuğu da değişebilir.
Ligde 2 maç gece oynanırken geriye kalan 6 maç gündüz oynanacak. Gece maçlarının başlama saati 18.30’da, gündüz maçlarının 15.30 başlayacak.

GAÜ Çetinkaya-Cihangir:(Her sonuca açık)
Ligin zirvesinde kalmaya çalışan iki takımda 9 puana sahip. Kazanan rakibine puan farkını açması yanında büyük bir moral da kazanacak. Cihangir en azından yenilmezliğini korumak için mücadele edecek. GAÜ Çetinkaya da artık bir kazanıp bir kaybetmek istemiyor. Gece maçı olması taraftarları da sahaya çekecek. Umarız takımlarımız da onlara layık olmaya çalışırlar.
Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Malek.

K.Kaymaklı-Yalova:(ikisi de ağır yaralı) 
Son haftaların başarısız iki takımı bu hafta karşı karşıya gelecekler. K.Kaymaklı aldığı başarısız sonuçlar yanında takım içinde yaşadığı sorunlarla da çok fazla yoruluyor. Takımda yaşanan kadro dışı olayları ister istemez diğer birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Kazanamazsa işler daha da kötüleşebilir.
Yalova aldığı saha kapatma cezası nedeniyle dışarıda oynamanın sıkıntısını yaşıyor. Bu maç ligdeki deplasman maçı olarak oynanacak. Kaybettiği birçok puanı son dakikalarda kaybediyorlar. Yaralı rakipleri karşısında işleri beklediklerinden çok ama ok zor olacak.
Şht. Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçı Ali Özer yönetecek.

Lefke - Baf Ülkü Yurdu: (Karadağ geçit verecek mi?) 
Bir tarafta ilk haftalara arayan Lefke, diğer tarafta son haftaların en başarılı takımı Baf Ülkü Yurdu. İki takım da kaybetmek istemiyor. Lefke kendi evinde galibiyetten başka bir sonuçla karşılaşmak istemiyor. Çünkü çok puan kaybetti.
Baf Ülkü Yurdu çıkışını sürdürmek için bu zor deplasmandan puan veya puanlar çıkarmaya çalışacak. K.Kaymaklı maçından çok daha farklı ve zor bir maça çıkacak. Moralleri yerinde, kendilerine olan güvenleri de üst safhada.
Lefke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçta Utku Hamamcıoğlu düdük alacak.

Dumlupınar-Değirmenlik: (Biri ağır yaralı-diğeri moralli)
 Dumlupınar için ya hep ya hiç denecek bir maç. Galibiyetleri yok ve artık kazanmak istiyorlar. Kaybederlerse geride kalan maçlar onlar adına çok ama çok problemler doğurabilir. Tek puan kaybı bile onlara yaramıyor.
Değirmenlik kendi evindeki başarısını deplasmanlara taşıyamıyor. Zor günler geçiren rakipleri karşısında ne yapacakları merak edilen bir konu. Çünkü çıkış arayan bir rakiple oynayacaklar. Yaralı olanlar her zaman tehlikeli olur.
Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’ndaki maçın orta hakemi Timur Ercan Bodi.

Binatlı - T.Ocağı: (İkisi de keyifli)  
Zafer Stadı’ndaki sorunlar nedeniyle Zümrütköy sahasında oynanacak maç, her iki takım için de deplasman olacak. Binatlı takıma katılan tecrübeli oyuncuları ile çok daha güçlü ve daha etkili. Son maçta alınan galibiyeti taçlandırmak istiyor. 
İlk 4 maçta puanla tanışamayınca teknik adam değişikliğine giden T.Ocağı, son maçta farklı bir galibiyet alarak hem 3 puanla tanıştı, hem de moral buldu. Bu maçtan da galibiyet ayrılarak ilerleyen haftalara daha iyi bakmak isteyecekler.
Zümrütköy sahasında oynanacak maçı Fehim Dayı yönetecek.

M.Türk Gücü - G.Gücü: (Hisardan çıkmak zor)
Sezona kötü başlayan ve taraftarlarını üzen M.Türk Gücü, Yalova karşısında aldığı galibiyetle kendine geldi. Kendi evindeki maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak isteyecek. Rakibine oranla maçın favorisi görünmesine rağmen her takımın her takımı mağlup edebileceğini de unutmamalı.
G.Gücü haftayı puansız kapatan bir takım. Sınırlı kadrosu ile aman zaman iyi maçlar çıkarmalarına rağmen M.Türk Gücü deplasmanı en zor deplasmanlarından biri olacak. Kaybederlerse puansal olarak da rakiplerinin altında kalacaklar.
Mağusa Canbulat Stadı’ndaki maçta Serdar Bilgimer düdük çalacak.

G.Birliği - Yenicami: (Liderin en zor maçı)  
Haftanın en zor maçlarından biri. Lider Yenicami son haftayı mağlup tamamlayan G.Birliği karşısına çıkacak. İlk hafta aldığı mağlubiyetten sonra 4 maç üst üste kazanan Yenicami puan farkı ile lider durumda. Liderliğini korumak için puan veya puanlar almak zorunda.
G.Birliği kendi evinde geçit vermese de deplasmanlarda ayni başarıyı gösteremiyor. Kazanıp lideri yakalamak isteyecek, kaybederse puan farkı 6’ya çıkacak. Evinde oynamanın avantajını taşısa da karşısındaki rakibi de gülü bir takım.
İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Sezener.  

Doğan Türk Birliği-M.Menekşe: (Geceyi kim aydınlatacak)
Doğan Türk Birliği oynadığı her maçı kazanabileceği gibi kaybedebilen bir takım. Bir bakıyorsunuz süper bir maç çıkarıyor. Bir hafta sonra sahada kendini arayan bir futbol oynuyor. Yine de elindeki genler ve her zaman kazanma arzusu taşıyan bir takım. Kazanıp zirvedekilerden uzakta kalmak istemiyor.
Mormenekşe lige iyi başlamasına rağmen sonrasını istediği gibi getiremedi. Sahalarının hazır olmaması nedeniyle tüm maçlarını başka bir sahada oynuyorlar. Gülü rakipleri karşısında işleri çok zor olacak. En azında kaybetmemek için mücadele edecekler.
Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda oynanacak maçı Kerem Eran yönetecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473