banner564

Ödemeler gününde yapılacak

Hayvan Üreticileri Birliği’ni kabul eden Denktaş garanti verdi

Ödemeler gününde yapılacak
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “Yeni yıl ile birlikte tarım sektörüne yapılan destekleri yeni bir yönteme sokmaya çalışıyoruz. Örneğin doğrudan gelir desteği ödemeleri ne gün konduysa o gün ödenecek” dedi.
Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Mustafa Naimoğulları başkanlığındaki Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yetkililerini kabul etti.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları burada yaptığı konuşmada, hayvan üreticilerinin çiğ sütü, maliyetinin çok altında vermek zorunda kaldığını, bu nedenle dayanacak güçlerinin kalmadığını kaydetti.
Naimoğulları, çiğ süt fiyatları konusunda 1 Kasım itibarıyla yapılan çalışmaların ortaya konulup, üreticinin önünün açılması için destek talep etti.

Denktaş: Bütçe açığı var
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da, Tarım Bakanlığı’nın 2017 yılında “tarımda alışılanların dışına çıkmak zorunda olduğuna” işaret ederek, son yıllarda tarım sektörüne yapılan desteklerde 50 milyon 500 bin TL’lik bir bütçe açığı olduğunu anımsattı.
Tarım Bakanlığı’nın “yeni yıla borçsuz girmesi” için çalışmalar yapıldığına işaret eden Denktaş, “Yeni yıl ile birlikte tarım sektörüne yapılan destekleri yeni bir yönteme sokmaya çalışıyoruz. Örneğin doğrudan gelir desteği ödemelerine ne gün konduysa o gün ödenecek. Onun için bu şimdiki koşullarda yaptığınız maliyet ve diğer çalışmalarınızı gözden geçirmek zorundayız” diye konuştu. 

Denktaş, Tel-Sen heyeti ile bir araya geldi
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, hedeflerinin Telekomünikasyon Dairesi’ni güçlendirerek altyapının sahibi haline getirmek olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Tamay Soysan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) heyeti ile bir araya geldi. 

Soysan: Spekülasyonlardan rahatsızız
Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, son 5-10 yıldan bu yana Telekomünikasyon Dairesi hakkında ortaya atılan bir takım spekülasyonları duymaktan son derece rahatsız olduklarını söyledi. 
Soysan, kurumla ilgili endişelerini dile getirirken, beklentilerini içeren bir mektubu Bakan Denktaş’a sundu. 
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, ilk etapta yapılması gerekenler için bütçe düzenlemesi üzerinde çalışıldığını söyleyerek, “Telekomünikasyon Dairesi bize gelir getiren bir kurumumuz. Gelirini artırmak için önce harcama yapmak gerekiyorsa yapacağız. Ama geliri de takip edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473