banner564

Hepsinin de hedefi aynı

K-Pet Süper Lig’de artık son haftaya gelindi. Yen yıl nedeniyle hafta sonunda oynanacak maçların tümü cuma günü gündüz oynanacak.

Hepsinin de hedefi aynı
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Lig’de artık son haftaya gelindi. Yen yıl nedeniyle hafta sonunda oynanacak maçların tümü cuma günü gündüz oynanacak. 
 Yenicami ilk yarıyı lider kapamayı haftalar önce garantilerken, kümede kalma mücadelesinde ise Mormenekşe devreyi düşme potasında tamlayan takımımız oldu.
 Yenicami ilk yarının son maçına çıkarken en yakın rakibi GAÜ Çetinkaya’dan 6 ve Cihangir’den 9 puan önde. Hafta sonu oynanacak maçlardan sonra bu farklar ya artacak ve neredeyse lig de bitmiş olacak, ya da ligin ikinci yarısı için özellikle zirve mücadelesine yeniden renk gelecek.
 Doğan Türk Birliği-G.Gücü ve Yalova-T.Ocağı maçları ertelenmişti. Bu maçlar ikinci yarı başlamadan önce oynanacak. Yani ilk yarı sonunda oluşacak puan durumunda bu takımların birer maçları eksik olarak oluşacak.
 Oynanacak maçların tümü de gündüz saat 14.30’da başlayacak.

Yenicami- Baf Ülkü Yurdu (Lider kayıp yaşamak istemiyor)
 Ligimizin ilk yarıdaki en başarılı takımı olan Yenicami, kendi evinde oynayacağı maçta kayıp yaşayıp puan farkının kapanmasına müsaade etmek istemiyor. Rakibi karşısında maçın favorisi olmasına rağmen maçların sahada kazanıldığını unutmamaları gerekir.
 Baf Ülkü Yurdu çok uzun süre yaşadığı kötü haftalardan sonra kendisi gibi ligde zor günler yaşayan rakibi karşısında farklı bir galibiyet alarak moral buldu. Ancak bu maçta liderle oynayacağını çok iyi hesaplamalı ve ona göre oynamalıdır. Yoksa beklemediği bir sonuçla karşılaşabilir.

Mağusa Türk Gücü- Lefke (Ev sahibi yara sarmak istiyor)
 Son şampiyon tüm sporseverleri şaşırtan bir performans sergiliyor. Son 6 maçta galibiyetle tanışamadı ve ligde son sıralarda kaldı. Bu kötü durumdan kurtulmak için evindeki maçı kazanmak zorunda. Kazanamadığı takdirde çok daha kötü günlerin onları beklediğini unutmamalı.
 Lefke teknik adam değişikliğinden sonra iyi bir çıkış yakaladı. Hafta sonunda kendi evinde yaşadığı puan kaybını telafi edip devreyi iyi bir yerde tamamlamak isteyecek. Rakibinin durumu onların bu maçtaki en büyük sorunlarından biri olacak.

Türk Ocağı- G.Gücü (Ocak sönmek istemiyor)
  Bir maçı eksik olan T.Ocağı, sezon başındaki kötü durumdan kurtulduktan sonra yakaladığı inanılmaz çıkış ile bir anda üst sıralarda yer aldı. Kendi evinde oynayacağı maçta favori görünse de rakibinin dış sahada daha fazla puan kazandığını da unutmaması gerekir.
 G.Gücü’nün de bir maçı eksik ve bu hafta yine bir Girne takımı ile oynayacak. Kazanmayı alışkanlık haline getiren rakibi karşısında bulabilecekleri fırsatları değerlendirirlerse maçtan puanla ayrılabilirler. Ancak işleri beklediklerinden de zor geçebilir.

Küçük Kaymaklı- Doğan Türk Birliği (Üç ihtimalli bir maç)
 Yaşadığı sorunlardan sonra toparlanan ve puanlar almaya başlayan K. Kaymaklı kendi evindeki maçı kazanıp devre arasına mutlu girmek isteyecek. Kazandığı zaman rakibini de puansal olarak yakalamış olacak. Evinde oynamasına rağmen yine de kayıplar yaşayabilir.
 D.Türk Birliği hava koşulları nedeniyle son haftayı maç yapmadan geçirdi. Bu hafta sonu kazanıp devre arasına girmek ve eksik maçını da kazanarak daha yukarılarda ikinci yarıya başlamak istiyor. Deplasmanda olmasına rağmen kazanabilecek güce sahip bir takım. Her skorla sahadan ayrılabilir.
Binatlı- GAÜ Çetinkaya (Kaybeden ikinci yarı için farklı düşünecek)
 Binatlı ilk haftalara oranla çok daha iyi durumda ve puanlar alamaya başladı. Ligin ikinci yarısındaki hedefleri için bu maçı kazanmak zorunda. Kazanamazsa bile kaybetmemek zorundadır. Rakibinin isminden korkmadan ve kazanmaya odaklı oynarsa hedefine ulaşabilir.
 GAÜ Çetinkaya için belki de ligde bundan sonra ne yapabileceği adına en önemli maçlardan biri. Kazanırsa şampiyonluk iddiasını devam ettirecek, kaybederse açılabilecek puan farkını kapatması çok zor olacak. Kazanmaktan başka şansı yok.

G.Birliği- Cihangir (Kaybeden tamamen devre dışı kalacak)
 İki takım da haftanın en önemli ve izlenmesi gereken maçlardan birine çıkacaklar. G.Birliği evindeki maçı kazanarak devre arasına girmek ve ikinci devre için belirleyeceği hedefe daha kolay gitmek adına kazanmak zorunda. Rakibinin de iyi bir takım ve onların da kazanma şansları olduğunu unutmamalı.
 Cihangir bir hafta önce liderle oynadığı maçı kazanamayarak puan farkını azaltamadı. Bu maçta yaşayabileceği puan kaybı onları bu hedefin tamamen dışında bırakacak. Bunun bilincinde maça çıkıp mücadele etmeleri gerekir.

Dumlupınar- Mormenekşe (Puan kaybına tahammülleri yok)
 İki takım için de son derece önemli bir maç. Dumlupınar kazanıp en azından rakibinden biraz daha uzaklaşmak isteyecek. Puan kaybı yaşarsa rakiplerinin kazanması halinde devreyi düşme potasında tamamlayacak. Bu şekilde devreye girmemek için maça çıkacaklar.
 Mormenekşe kötü bir dönem geçiriyor. Uzun zamandır kazanamamanın motivasyonsuzluğu ile maça çıkacak. Kazanıp rakiplerine yaklaşmak istiyor. Kaybetmesi halinde ikinci devre onlar için bu devreden daha zor geçebilir. Çünkü açılacak puan farkını kapatmak zor olacak.

Değirmenlik-Yalova (İkisi için de hedef maçı)  
 Haftayı farklı bir mağlubiyetle tamamlayan Değirmenlik için son derece zor bir maç olacak. Kadro sıkıntısı fazla olan Değirmenlik için kazanmaktan başka çıkar yol yok. Saha avantajını kullanarak istediğini alabilir. Ancak kolay gol yemeyi ve gol atamama sorununu çözmek zorundadır.
 Yalova sezon başındaki Yalova’dan çok uzakta. Eksiklerini de dikkate aldığımızda çok zor bir deplasmana çıkacak. Kaybederse alttaki rakiplerinin de kazanması durumunda zor durumlara düşebilir. Eksik maçını da düşünerek bu maçtan alabileceği puan veya puanlar onlar adına çok değerli olacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473