banner564

Her maç zor

Süper Lig’de ilk yarının son iki haftasına girilirken zirve mücadelesinde Yenicami en yakın rakibi ile puan farkını 6’ya çıkardı.

Her maç zor
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Takipçisi K.Kaymaklı oluşan bu farkı bakalım kapatabilecek mi? Orta sıralarda mücadele eden takımlar ligi en iyi yerde nasıl bitirebilirim düşüncesinde. Alt sıralarda yer alanlar da en azından son iki sırada yer almayayım diye mücadele edecekler. Hafta sonundaki maçlarda bugün K.Kaymaklı-G.Birliği, M.Menekşe-Yenicami, Lapta-Lefke, Serdarlı-B.Bağcıl, yarın ise  M.TürkGücü-Y.Boğaziçi, Gönyeli-D.Türk Birliği, Çetinkaya-Cihangir maçları oynanacak. 

Biri yaralı, biri moralli  (Küçük Kaymaklı-Gençler Birliği) 
Bir tarafta haftayı mağlubiyetle tamamlayan ve liderden biraz daha uzaklaan K.Kaymaklı, diğer tarafta M.Türk Gücü maçının son 5 saniyesinde 3 puanı alan moralli bir takım G.Birliği. bakentteki bu zorlu mücadele çetin geçmeye aday bir maç. K.Kaymaklı yeni teknik adamı Vehbi Özerem ile bu maçta neler yapacağını taraftarları gibi tüm spporseverler de merak ediyor. G.Birliği yenemezsem de yenilmek istemiyorum diyecek. Şht. Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Sezener.

Liderin zor deplasmanı (Mormenekşe-Yenicami) 
Son haftalarda istediği sonuçları alamayan Mormenekşe, konuk edeceği liderden puan alamk isteyecek. Ancak işi o kadar da kolay değil. Çünkü karısında çok güçlü bir takım var. Liderliğin ve de puan farkının verdiği moralle bu deplasmandan mutlak galip gelmek isteyecek olan Yenicami için de zor olacak. Kazanamazlarsa takipçisinin kazanması halinde farkın azalacağının farkında. Mormenekşe Cemal Balses Stadı’nda oynanacak maçta hakem Savaş Tilki düdük çalacak.        
        
Amaçları farklı (Lapta-Lefke) 
Lapta ligin son sıralarından kurtulamayan ve zor günlerin onları beklediğinin farkında olan bir takım. Genç bir kadroya sahip. Güçlü takımlar karşısında varlık gsteremiyorlar. Bu maçtaki rakipleri çok güçlü. Puan veya puanlar almaları hayat kadar önemli. Lefke haftalar sonra kazanmayı bildi. Üst sıralardan kopmama adına bu maçı kazanmak isteyecek. Eldeki kadrosuyla kendini maçlara verdiği zaman kazanamayacağı maç yok. Lapta Şevket Kadir Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Malek.                     

İzlenmesi gereken maç. (Serdarlı-B.Bağcıl)  
Kendi sahasında her zaman kazanmaya yakın bir takım ve kolay kolay pes etmiyorlar. Son haftalarda da kaybetmiyorlar. Kazanıp rakilerinin olası kaybı ile üst sıralara çıkmak isteyecek. B.Bağcıl ise son haftaların en başarılı takımı. Tecrübeli bir takım olduklarını bu maçta götermeleri gerekir. Onları çok zor bir maç beklemektedir. Kaybetmeden dönerlerse ilk devreyi iyi bir yerde tamamlayabilirler. Maça gelecek sorseverler iyi bir maç izleyecekler. Serdarlı  Ağustos Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemliğini Kerem Eran yapacak.

İkisi de yaralı  (Mağusa Türk Gücü-Yeniboğaziçi)  
Hafta sonunu puansız kapatan iki takım. 5 haftadır kazanamayan Mağusa Türk Gücü’nün kazanmaktan başka bir düşüncesi yok. Kazanamazlarsa onlar çok zor günler bekliyor.  Gençlerbirliği maçındaki mücadeleyi ortaya koyarlarda kazanma şansları çok fazla. Yeniboğaziçi 10 maçta kalesinde görmediği golleri 1 maçta gördü. Moralleri bozuk olsa da, bu haftaya kadar topladıkları puanların nemini bilerek oynamak zorundadırlar. Devre arasında kadroya takviye yapmaları ise kaçınılmazdır. Magosa Cambulat Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Fehim Dayı. 

Tepede kim gülecek (Gönyeli-Doğan Türk Birliği)
Hala galibiyetle tanışamayan ve ligin dibine demir atan Gönyeli güçlü bir takımı konuk edecek. Kulüp içerisindeki sorunlar onları fazla yordu. Takım her geçen gün daha kötüye gidiyor. Kazanma şanslarını kendileri bile belirleyemez. Doğan Türk Birliği hiçbir zaman şakaya gelmeyen bir takım. Gençleriyle verdikleri mücadele taktir edilmeli. Cezalı Beleive onlar için kayıp. Rakiplerinin durumuna kanarlarsa beklemedikleri bir sonuçla karşılaşabilirler. Gönyeli Stadı’ndaki maçın orta hakemliğini Osman Özpaşa yapacak.
 
Kazanmak çok güzel (Çetinkaya-Cihangir)
İki takım da bu haftaya kadar istenen başarıyı gösteremediler. İkisinin de kaybetmeye tahammülleri yok. Çetinkaya sahasında oynayacağı maçtan kayıpsız çıkmak isteyecek. Fakat rakibinin de en az onun kadar puana ihtiyacı var. Bulabileceği pozisyonları maksimum değerlendirmek zorunda. Cihangir son hafta ligin yenilgisiz takımı Boğaziçi’ni farklı yenmenin verdiği moralle başkente gelecek. Gün geçtikçe daha iyiye gidiyorlar. Rakibi karısında işleri hafta sonundaki kadar kolay olmayacak. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2014, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473