banner564

Her puanın değeri var

Her puanın değeri var
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

  K.Pet Süper Lig’de maçlar tek tek geride kalmaya başladı. Takımlarımız yavaş yavaş lige ısınmaya başladılar.
  Kimi takımlarımız geride kalan haftalarda istediklerini alırlarken kimileri de hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor.
  Hafta sonunda oynanan maçlarda görüldü ki hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Alınan farklı skor da dikkat çekiyor.
  Yenicami kayıpsız tek takım olurken, Doğan Türk Birliği ise hala puanla tanışamayan tek takım durumunda. Lige şampiyonluk parolası ile başlayan Doğan T. Birliği 3 maçta puanla tanışamadığı gibi en az gol (2) atan ve en çok gol (8) yiyen takımlardan biri olması da taraftarlarını fazlasıyla üzmektedir. 
  Bu hafta bir maç dışındaki bütün maçlar cumartesi ve pazar günleri saat 15,30’da başlayacak.

Mağusa Türk Gücü-Binatlı: (Mağusa’dan çıkmak zor)
  Şampiyonluk parolası ile yola çıkan Mağusa ekibi, geride kalan 3 maçta deplasman galibiyetleri ile dikkat çekerken, kendi evindeki maçtan ancak 1 puan alabildi. Hedeflediği yolda geride kalmak istemiyorsa evindeki maçı kazanmak zorundadır. Rakibinin farklı mağlubiyetine aldanmamalıdır.
  Binatlı, son maçta hemşehrisi Baf ülkü Yurdu karşısında beklemediği bir mağlubiyet aldı. Bu mağlubiyeti alırken ortaya konan oyun da taraftarlarını mutlu etmemiştir. Eksiklerinin de onları fazlasıyla etkilediğini söyleyebiliriz. Güçlü rakibi karşısında ileri zor olsa da maçların her zaman sahada kazanıldığını unutmamalıdırlar. 

Doğan Türk Birliği-G. Birliği: (Puan kaybı çok şeyi değiştirir)
  Kuşkusuz ligimizde en fazla konuşulan takımların başında Doğan Türk Birliği geliyor. Çünkü konulan hedef ve yapılan transferler sonrasında bu haftaya kadar ortaya çıkan sonuç herkesi şaşırttı. Kendi evinde oynayacağı G. Birliği maçını kazanmaları halinde ilerleyen haftalarda bunun devamını da getirecekler. Olası puan kaybı ise birçok şeyi ters yüz yapabilir.
  G. Birliği ilk haftalara oranla toparlanmış bir takım. Takıma katılan yabancı oyuncuların takıma katkılarının olacağı son Yenicami maçında belli olmuştu. Yine de bu sezonun onlar adına çok zor geçeceği biten sezondan belliydi diyebiliriz. Belki de haftanın sonucu merakla beklenen maçtan alabilecekleri puan onlar için altın değerinde olacak.

K. Kaymaklı-Çetinkaya: (İkisi kazanabilir)
  Başkentin iki güzide takımının hafta sonundaki mücadelesi her ne kadar da derbi özelliğini kaybetse de izlenmeye değer. K. Kaymaklı belki de galibiyeti kaçırdığı son maçta iyi bir oyun ortaya koydu. Çok fazla değişikliğe gitmeleri onların toparlanması adına zaman alacak. Kazanmaları halinde moral olarak da yukarılara çıkacaklar.
  Çetinkaya Cihangir karşısında beklemediği bir mağlubiyet aldı. Belki de sezonu çok geç açmalarının bir nedeni olabilir. Kendisi gibi takımda değişikliğe giden rakibini mağlup ederek en azından bu haftalar adına ligde daha iyi yerler gelmek isteyecek. Ancak her türlü sonucun alınabileceği bir maça çıkacak.

Yenicami-Esentepe:(Lider fırsat maçı) 
  Lider Yenicami fikstür avantajını da kullanarak kayıpsız yoluna devam eten tek takım durumunda. Yine kendi evinde kazanabileceği bir maça çıkacak. Rakiplerinin puan kaybı yaşayabileceği haftada puan farkını açabilir. Ancak biten sezonda böylesi takımlara çok puan kaptırdığını unutmamalı. Her şeye rağmen rakibine oranla kazanma şansı çok çok fazla.
  Esentepe belli ki yerinde kolay lokma olmayacak. Deplasmanlardan alabileceği puan veya puanlar, onlar için belirleyici olacak. Girne Halk Evi karşısında alınan galibiyetin morali ile Lefkoşa’ya gelecekler. Liderle oynamaları hafta adına onlar için bir şanssızlık. Çok zor bir maça çıkacaklar.

Girne Halk Evi-G. Gücü:(Her puanın değeri var
  Girne Halk Evi lige yavaş yavaş ısınmaya çalışan bir takım. Geride kalan maçlarda kendi ayarındaki takımlarla oynamasına rağmen bulunduğu ligin geldiği ligden çok daha zor bir lig olduğunu oynadığı maçlarda görmüştür. Evindeki maçtan galibiyetle ayrılıp sonraki maçlar için kredisini artırmak isteyecek.
  G. Gücü için zor bir maç olacak. Kendisi gibi mütevazi bir kadro ile mücadele eden rakibi karşısında her türlü sonuçla evine dönebilir. Lefke karşısında kaybettiği puanları telafi etmek isteyecek. Kazanamazsa bile kaybetmemeye çalışacak. Galibiyet onlar için çok uzak bir ihtimal değildir.

Cihangir-T.Ocağı:(Kaybeden sıkıntı yaşar)
  Cihangir kötü başladığı ligde artık kendine geleceğini gösterdi. Çetinkaya karşısında aldığı galibiyetin anlamlı olması için T. Ocağı maçını da kazanması gerekir. Kendi evindeki maçta kayıp istemiyor. Yoksa tekrar kendine gelmek için haftalar çok daha uzun olacak.
  T. Ocağı son haftaların başarısız takımlarından. Ligi sadece Doğan T. Birliği maçından ibaret olmadığını anlamaları gerekir. Kaybederlerken de kötü oynayarak kaybetmeleri çok daha kötü. Bu zor deplasmandan da puansız dönerlerse birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalabilirler. 

Baf Ülkü Yurdu-Gönyeli: (İzlemeye değer bir maç)
   Haftayı en farklı galibiyetlerle kapatan iki takımın mücadelesi izlenmeye değer olacak. Baf Ülkü Yurdu‘nun, Binatlı karşısındaki iyi oyunu ve gollü galibiyeti taraftarlarını da türbinler çekti. Kendi evinde oynayacak olması moralli ve zaman zaman da iyi oynayan rakibi karşısındaki en büyük avantajı olacak.
  Gönyeli saha içinden fazla saha dışı sorunlarını çözmesi halinde daha başarılı olacağını gösterdi. Her ne kadar da moralsiz olan da güçlü rakibi karşısında son maçta aldığı galibiyetle ben her takımı mağlup edebilirim der gibiydi. Yine de bu zor deplasmanda işleri geçmiş haftalara göre çok daha zor olacak.    

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2018, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474