banner564

Her sonuca açık maçlar

K-Pet Süper Ligi’nin 7. haftası bugün ve yarın oynanacak maçlarla tamamlanacak

Her sonuca açık maçlar
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Lig’de hafta sonu oynanacak maçlarla 7’nci hafta tamamlanacak. Geride kalan haftalarda zirve mücadelesinin gittikçe kızıştığını görüyoruz. Maçlar sonrasında ortaya çıkan sonuçlara göre her hafta bir takım zirvede yer alıyor.
 Dikkat çeken diğer konulardan biri de teknik adamların istifaları oldu. Merit Alsancak Yeşilova takımında yaşanan ayrılıktan sonra Cihangir ve Mağusa Türk Gücü takımında da teknik adam değişiklikleri yaşandı. Belki de bu hafta sonunda bu sayı artabilecek.
 Hiçbir maçın oynanmadan kazanılmayacağını hafta sonu oynanan maçlarda ortaya çıkmıştır. Bu maçı şu takım kazanır diyenler maç sonunda bunun böyle olmadığını görmüşlerdir.
 Yapılan saat değişikliğinden sonra maçların başlama saatleri de değişmiştir. Buna göre Cuma ve pazartesi gecesi oynanacak maçlar saat 18.00’da, cumartesi ve pazar günleri oynanacak maçlar ise 14.00’da başlayacak.
 
K.Kaymaklı-Yenicami (Başkentlilerin derbisi)
 Sezona şampiyonluk hedefi ile giren iki takım zirve mücadelesi izlenmeye değer olacak. 
 K.Kaymaklı yakaladığı çıkışının devamı için maçı kazanmak isteyecek. Kazanması halinde rakibini kendinden biraz daha uzaklaştıracak. Bununla da kalmayıp büyük bir moral kazanıp taraftarlarını da mutlu ederek onların daha fazla yanlarında olmasını sağlayacak. K.Kaymaklı 12 puanla 2’nci sırada.
 Yenicami rakibinin 1 puan gerisinde yer alıyor. Bu maçı kazanıp hem rakibinin önüne geçmek hem de olası liderlik koltuğuna oturmak isteyecek. Son şampiyon Yenicami kazanıp bir seriyi başlatmak ve bundan sonraki haftalara daha umutlu bakmak isteyecek. Yenicami 11 puanla 3’üncü sırada yer alıyor.

Lefke-M.Türk Gücü (İkisi de ağır yaralı)
 Son haftayı farklı mağlubiyetlerle kapatan iki takım Karadağ’da karşılaşacak. Lefke bir ileri bir geri gidiyor. Hiçbir zaman istikrarı yakalayamadı. Bir hafta önce 5 gol atıyor bir hafta sonra 4 gol yiyor. Bu şekilde rahatlamak mümkün değildir. Kendi evinde kolay mağlup olmayan Lefke, son sıradaki rakibi karşısında neler yapacağı da merak konusu. Lefke 8 puanla 7’nci sırada yer alıyor.
 M.Türk Gücü bu sezon en kötü performansı çizen takım durumunda. Bunun sonucunda da teknik adam değişikliğine gittiler. Bu değişikliğin onlara hangi yönde yansıyacağını Lefke maçında göreceğiz. İyi bir kadrosu var ve buralarda olmaması gereken bir takım. M.Türk Gücü puanla son sırada yer alıyor. 

Y.Boğaziçi-G.Gücü (Ev sahibi için büyük fırsat)
 Deplasmandaki Doğan Türk Birliği maçını kazandıktan sonra kendi evindeki Ozanköy maçını da mutlak kazanmak istiyordu. Ancak böyle maçların her zaman zor olduğunu maç sonunda anladılar. Yine kendi sahalarında oynamaları onlar adına büyük bir fırsat. Kazanmaları halinde çok iyi bir yere gelecekler ve ilerideki maçlara çok daha iyi bakacaklar. Y.Boğaziçi 9 puanla 6’ncı sırada yer alıyor.
 G.Gücü bu haftaya kadar topladığı puanları hep kendi sahasındaki maçlarda topladı. Yani deplasmanlardan hiç puan alamadı. Yeni Boğaziçi maçı onlar için galibiyetten fazlası olan bir maç. Deplaman fobisini yenmek için puan almak zorundadırlar. Ancak işleri her deplasmanda olduğu gibi yine çok zor. G.Gücü 5 puanla 15’inci sırada.


Merit Alsancak Yeşilova-Cihangir (Üç ihtimalli maç)
 M.A.Yeşilova ligde henüz galibiyetle tanışamayan iki takımdan biri. İlk mağlubiyetini de son hafta Yenicami karşısında aldı. Kendi evindeki maçları hep beraberlikle tamamladı. Kendi evinde ilk galibiyetini almak için mücadele edecek. Rakibinin de fazla yaralı olması onların en büyük dezavantajı olacak. M.A.Yeşilova 5 puanla 14’üncü sırada.
 Cihangir hiç kimsenin beklemediği kadar kötü sonuçlar alarak taraftarlarını fazlasıyla üzdü. Alınan kötü sonuçlar sonrasında teknik adam değişikliğine gidildi. Onları iyi tanıyan bir teknik adamla bu maça çıkmaları en büyük artıları olacak. Böyle değişiklikler bazen iyi sonuçlar verse de beklenilmeyecek kadar kötü sonuçlar da gösterebilir. Cihangir 7 puanla 11’inci sırada.

GAÜ Çetinkaya-T.Ocağı (Lider kayıp istemiyor)
 Lige çok iyi başlayan ancak arka arkaya aldığı 2 farklı mağlubiyetten sonra çok iyi toparlandılar ve arka arkaya galibiyetler alıp zirveye yerleştiler. Geniş kadrosu olmasına rağmen sıkıntılar da yaşıyorlar. Tecrübesini sahaya iyi yansıtırsa kazanmaması için bir neden yok. GAÜ Çetinkaya 12 puanla lider durumda.
 T.Ocağı gerek kendi evinde gerekse deplasmanlarda aldığı kötü sonuçlarla bir anda fazlasıyla eleştirilmeye başlanmıştı. Son oynadıkları Lefke maçı onlar adına çok zor bir maçtı. Kazanmaları olası olumsuz sonuçları da ortadan kaldırmış oldu. Lider karşısında işleri gerçekten beklediklerinden de zor olacak. Yine oynanmamış bir maç kaybedilmiş maç değildir. T.Ocağı 7 puanla 10’uncu sırada. 

Ozanköy-Binatlı (Hedefleri farklı)
 Ozanköy kendi evindeki G.Gücü galibiyetinden sonra Y.Boğaziçi, deplasmanından da puanla dönerek 4 puanla birlikte büyük moral da kazandı. Her geçen hafta daha iyi olan bir takım. Kendi evinde saha avantajını da kullanarak istediğini alabilen bir takım. Rakibinin iyi bir kadrosu var ve üst sıralar için mücadele etmesi maçın fazlasıyla zor geçeceğini gösteriyor. Ozanköy 6 puanla 12’nci sırada.
 Binatlı son maçta D.Türk Birliği’ni mağlup ederek zirve iddiasını sürdürdü. İyi bir kadrosu olmasına rağmen bazı maçlardan kendinden beklenmedik kadar puanlar kaybediyor. Bulunduğu yerden uzaklaşmamak için bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak zorunda. Bunu başarabilecek güçleri de vardır. Binatlı 11 puanla 4’üncü sırada. 

Baf Ülkü Yurdu-G.Birliği (Her sonuç çıkabilir)
 Baf Ülkü Yurdu, son haftaların tartışmasız en başarılı ve golcü takımı. İki maçta attığı 10 gole karşılık kalesinde de sadece 2 gol gördü. İyi bir çıkış yakaladılar. Ancak bu maç diğer maçlara göre çok farklı bir maç olacak. Çünkü G.Birliği mücadeleden kaçmayan ve maç sonuna kadar bunu götüren bir takım. Baf Ülkü Yurdu 7 puanla 9’uncu sırada.
 G.Birliği son G.Gücü maçında kaybettiği puanları bu maçta telafi etmek isteyecek. Üst sıralarda kalmak için kazanmak zorundadırlar. Çünkü kaydeder ve üzerindeki rakipler kazanırsa biraz daha gerilerde kalacak. Rakibinin son 2 maçtaki performansını da göz ardı etmemeleri gerekir. G.Birliği 10 puanla 5’inci sırada.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474