banner564

Tümü yabancı

Girne’de başlayan ve Alsancak’a kadar uzanan operasyonda 50 gram uyuşturucu ele geçirildi, biri kadın 3 kişi tutuklandı

Tümü yabancı
banner598
Çiğdem AYDIN
Narkotik ekiplerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarına önceki gün Girne ve Alsancak’ta yenileri eklendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 50 gram uyuşturucu ele geçirildi, suçla bağlantılı olduğu iddiasıyla 3 kişi yakalandı.
Polis tarafından gözaltına alınan; Osaruese Uwoggreh, Joseph Ogbuwo ve Anastasia Kukanov isimli zanlılar dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, önceki gün, saat 18.00 sıralarında, Girne’de, Canbolat Sokak’ta şüpheli olarak görülen Osaruese Uwoggreh’in üzerinde yapılan aramada hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 5 gram ağırlığında madde bulunduğunu söyledi. 

Osaruese konuştu Joseph yakalandı
Yürütülen ileri soruşturmada zanlının uyuşturucu maddeyi Joseph Ogbuwo’dan aldığını itiraf ettiğini kaydeden polis, Ogbuwo’nun Alsancak’ta bulunan evine gidildiğini, polisi gören zanlının evin giriş kısmında sırt çantasındaki hassas teraziyi atıp kaçmaya çalışırken yakalandığını ifade etti. 
Zanlının tutuklandığını, evinde arama yapıldığını kaydeden polis, evde 40 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, öğütücü, bir adet sigara sarma kağıdına sarılı yaklaşık 100 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde, sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık 0.5 gram ağırlığında madde,  uyuşturucu madde içerdiğine inanılan  bir adet tam ve bir adet yarım hap bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.

Anastasia’nın başı da derde girdi
Polis, zanlı Ogbuwo ile aynı evde birlikte kaldıkları zanlı Anastasia Kukanov’un da tutuklandığını belirterek üç zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.Polis, alınacak ifadeler ve kayıp emareler olduğunu ifade ederek zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2017, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473