banner564

“Hükümet miadını doldurdu”

Güzelyurt Hastanesi ihalesinde devletin 2 milyon TL zarara uğratıldığını ileri süren Çakıcı, sorumluların istifa etmesi gerektiğini söyledi

“Hükümet miadını doldurdu”
banner598
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri (KTİMB) Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, beraberindeki heyetle, Güzelyurt Hastanesi ihalesiyle ilgili bilgi vermek ve rahatsızlıklarını dile getirmek amacıyla Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler’i ziyaret etti.
Parti merkez binasında yer alan görüşmede, TKP Yeni Güçler Kurucular Kurulu Başkanı Mehmet Çakıcı, Yönetim Kurulu üyeleri Sonay Adem, Mustafa Emiroğluları ve Mehmet Davulcu hazır bulundu.
Mehmet Çakıcı, görüşmede yaptığı açıklamada, Birliğin Güzelyurt Hastanesi'nin ilk etabı olan betonarme karkas, istinat duvarı ve stabilize dolgu işleri yapımı ihalesinde usulsüzlük olduğu konusundaki açıklamalarını yakından takip ettiğini belirtti.
Çakıcı, devletin 2 milyon TL zarara uğratılmasının sorumlularının başta sorumlu bakan olarak Serdar Denktaş ve hükümet olduğunu ileri sürdü.
Çakıcı açıklamasında, İhale Komisyonu ve bakanlığın tavrının devleti 2 milyon TL zarara soktuğunu iddia ederek, “Yani ortada bir zarar varsa, ortada bir kumpas ve çete oluşmuş, bu ihale birilerine peşkeş çekilmiş ve sonuç olarak devlet 2 milyon TL zarara uğratılmışsa bunun sorumlusu Müteahhitler Birliği değil, Bakanlık ve Merkezi İhale Komisyonu’nun ta kendisidir. Yani esas çete İhale Komisyonu’nun içinde oluşmuştur” ifadelerini kullandı.
Hükümetin miadını doldurduğunu iddia eden Çakıcı, Merkezi İhale Komisyonu Başkanı Çelebi Ilık’ı istifaya çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473