banner564

İşbirliği için  teşekkür etti

LTB başkanı Mehmet Harmancı Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi

İşbirliği için  teşekkür etti
banner598

 Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Spor Yazarları Derneği’ni ziyaret etti.  

Başkan Harmancı, KTSYD’de Dernek Başkanı Çelen Oben ve üyelerle bir araya geldi. Geçen dört yıllık dönem içerisinde dernekle birçok farklı aktivitelerde bir araya geldiklerini hatırlatan Harmancı, Derneğin yıllarca LTB’ye çok büyük bir destek verdiğine işaret etti.  Konuşmasında, LTB’nin geçmiş yıllardaki sporla ilişkilendirilme biçimini çok yanlış bulduğunu da ifade eden Harmancı, “LTB neredeyse, ülkedeki ve Lefkoşa’daki bütün spor kulüplerinin profesyonel futbolcu havuzunun bir parçası haline geldi” dedi.
Harmancı; “Bu, aslında bize iki sorunu yansıtıyor. Bunlardan biri, devletin, özellikle sporcu geçlerimize istihdam olanakları açısından bir fırsat yaratmamasından ötürü başarılı gençlerin, o dönemin başkanının yaklaşımıyla ya bir istihdam olarak belediyeleri görmesi, ya da futbolcu transferlerinin bir parçası haline gelmesine yol açıyor ki, bunun çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Bizim görüşümüze göre devlet, ülkemizdeki futbolcuların gelişimini, sağlığını ve maddi durumlarını da bire bir ilgilendiren noktalarda açılıma gitmeli. Eskiden olduğu gibi profesyonel sözleşmeler tekrar gündeme gelebilir. Dolaysıyla devlet ve belediyeler bir istihdam kapısı olarak görülmez ve herkese fırsat eşitliğinin sağlandığı noktaya gelinebilir” dedi. 
Harmancı konuşmasının sonunda KTSYD’ne dört yılık dönem içerisinde gösterdikleri dayanışma ve işbirliği için teşekkür ederek, özellikle herkesin bu camiada eşit şekilde karşılandığının altını çizdi ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Bizim siyasetimiz sporumuz
KTSYD Başkanı Çelen Oben’de konuşmasında KTSYD’nin bir sivil toplum örgütü olduğunu ve tüm adaylara ve partilere eşit mesafede durduğunun altını çizerek “bizler spora katkı yapan herkesin yanındayız. Bizim siyasetimiz sporumuzdur” diyerek ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Lefkoşa için seçimin hayırlı olması temennisinde bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474