banner564

Sıla 4’ün “Garanfil” şarkısı işaret diliyle seslendirilerek, klip yapıldı

Bedesten’de tanıtıldı

Sıla 4’ün “Garanfil” şarkısı işaret diliyle seslendirilerek, klip yapıldı
banner598

 Kıbrıs’ın efsane grubu Sıla 4’ün “Garanfil” adlı şarkısının, işitme ve konuşma engelliler için işaret diliyle klip yapıldığı “Efsaneler” projesi geçtiğimiz günlerde Lefkoşa’da Bedesten’de düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Tanıtım etkinliğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, HP Lefkoşa Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp Kaya da katıldı.
Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER) ve Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV) iş birliğiyle hazırlanan proje, işitme ve konuşma engellilerin sessiz dünyalarına müzik ve kültürle ses kattı.
FOLK-DER ve KİKEV ortak projesi “Efsaneler” çerçevesinde çekilen “Garanfil- Sıla4” klibi ve projeyle ilgili röportajların yer aldığı DVD de tüm geliri KİKEV’e bağışlanmak üzere satışa sunuldu.
Klipte, iki örgüte üye 5 ile 75 yaş arasında toplam 65 kişi yanında Sıla 4 üyeleri Ferahzad Gürsoy ve Erdinç Gündüz de yer aldı.
FOLK-DER’den Özge Yorulmaz ve Umut Öksüz’ün hazırladığı projenin ana medya sponsoru BRTK, klip çekimlerini de üstlendi. Klip çekimleri öncesinde dernek ve vakıf üyesi 65 kişi, KİKEV İşaret Dili Çevirmeni Uzman Ezgi Bertiz'den dört hafta süreyle işaret dili eğitimi aldı.
Gecenin sonunda, Garanfil şarkısının klibinde de yer alan ekip sahneye çıkarak işaret diliyle şarkıyı seslendirdi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473