banner564

26 Haziran’a  kadar gezilebilecek

Sanatçı Yıltan Taşçı’nın merhum televizyon programcısı Hakan Çakmak anısına hazırladığı 10’uncu kişisel fotoğraf sergisi açıldı

26 Haziran’a  kadar gezilebilecek
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Sanatçı Yıltan Taşçı’nın Yunus Emre’nin “Ölür İse Ten Ölür Canlar Ölesi Değil” sözünden hareketle merhum televizyon programcısı Hakan Çakmak anısına hazırladığı 10’uncu kişisel fotoğraf sergisi önceki akşam açıldı. 
“Hakan Çakmak ve Ressamlarımız” isimli serginin İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’ndeki açılışına, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı, Hakan Çakmak’ın eşi İlknur Çakmak, çocukları Ödül ve Öykü Çakmak, ailesi, sevenleri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Çakmak’ın, 1995’ten,hayatını kaybettiği 2017’ye kadar 22 yıl program yaptığı Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt ile Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da açılıştaydı.
Sergi açılışında, Çakmak’ın sergiye konu olan ressamlarla videosu da gösterildi. Taşçı ve Akıncı Hakan Çakmak hakkında kısa birer konuşma yaptı. 49 fotoğrafın yer aldığı sergi 26 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.
Hakan Çakmak’ın BRT’de yaptığı sanat programlarıyla Kıbrıs Türk sanatının 22 yıllık kimliğini kayıt altına aldığını ve toplum için önemli bir bellek oluşturduğunu kaydeden Taşçı, “Umarım bu programlar değerlendirilir ve korunur” dedi.
 “Hakan Çakmak sanatın ve sanatçılarımızın tanıtılmasında tek başına ordu misali çalıştı. Heykeltıraşın da yanınaydı, ressamın da, yazarın da şairin de fotoğrafçının da. Her şeye tek başına koşuyordu. Bu 22 yılık bir süreçti” diyen Yıltan Taşçı, sergiye katkı koyanlara tek tek teşekkür etti. 

Akıncı: Hakan gibi değerler ölmeyecek
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Hakan Çakmak’ın ölüm haberini aldığında ne kadar üzüldüğünü anımsadığını ifade etti.
 “Hakan gibi değerler ölmeyecek, onları hep yaşatacağız. Yaşatmalıyız” diyen Akıncı,“Onları unutmamalıyız. Verdikleri emek bizim için unutulmaz ve değerlidir” vurgusunda bulundu.
20 yılı aşkın süre BRT’de “Sanat Güncesi” programını hazırlayan ve sunan, birçok dergide ve gazetede editörlük de yapan, geçtiğimiz yıl aniden rahatsızlanarak 49 yaşında hayatını kaybeden Hakan Çakmak dün Minareliköy’deki kabri başında da anıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473