banner564

Kanoyla KKTC’ye geldiler

Başbakan Tatar, Akdeniz'i geçen ekibi Girne'de karşıladı

Kanoyla KKTC’ye geldiler
banner598

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk kez Mersin-Girne arası kano ile kat edildi.
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu organizasyonu ve Girne Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan etkinlikte kano sporcuları Mersin’in Aydıncık ilçesinden yola çıkarak, Girne Limanı’na ulaştı.

Kano ekibini Başbakan Ersin Tatar karşıladı
Başbakan yapılan etkinlikle Anavatan Türkiye ve KKTC birlikteliğinin sonsuza kadar süreceğinin mesajının bir kez daha verilmiş olduğunu vurguladı.
İki kişilik deneyimli Kano Ekspedisyon Ekibi Nüşabe Paşazade ve Şenol Özdemir beş buçuk metrelik iki kano ile sadece kürek çekerek Akdeniz’i geçti ve açık denizde TC ve KKTC bayraklarını dalgalandırdı.
24 saatlik yolculuğun ardından Girne Yat Limanı’na ulaşan ekibi, Alsancak Yelken Kulübü üyeleri çiçeklerle karşıladı.
Karşılama törenine, Başbakan Ersin Tatar, Girne Kaymakamı Sinan Güneş ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de katıldı.
Bayrak Teslim töreni sırasında konuşan Başbakan Ersin Tatar, uyuşturucuyla mücadele konusunda farkındalık yaratmak, 30 Ağustos ruhuna sahip çıkmak amacıyla düzenlenen etkinliğin önemine işaret ederek, açık denizde 24 saatlik bir yolculuğun ardından Girne’ye ulaşan sporcuları kutladı.

Türkiye ile birlik ve beraberliğimiz sonsuza kadar sürecek
Bu organizasyonla, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının daha anlamlı bir şekilde kutlandığını belirten Başbakan Tatar, bu organizasyonla, Anavatan TC ve KKTC’nin birlik ve beraberliğinin sonsuza kadar süreceğinin mesajının bir kez daha verilmiş olduğunu vurguladı.
Ülke geleceğinin gençlere sahip çıkılmasının önemine de vurgu yapan Başbakan Tatar, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu işbirliğinde bu organizasyonun gerçekleşmesine kaktı koyan herkesi kutladı.

Güneş: Bu etkinlikle 30 Ağustos daha da anlamlandı
Girne Kaymakamı Sinan Güneş de, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, bu etkinlikle daha anlamlı bir şekilde kutlandığını belirterek, emeği geçen sporcuları kutladı.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, bu anlamlı etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan herkesi kutladı.

Törende sporculara anı plaketleri sunuldu
Sporcular Aydıncık belediye başkanından teslim aldıkları KKTC ve TC bayraklarını Başbakan Ersin Tatar’a ve Girne Kaymakamı Sinan Güneş’e teslim etti ardından, 24 saatlik deneyimlerini basın mensuplarına anlattılar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474