banner564

Hala umudu var

Gençlere hitap eden Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs sorununu çözmek için uğraşmaya devam edeceklerini belirtti

Hala umudu var
banner598

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Eğitimde Gençlik İnisiyatifi, Mağusa Gençlik Derneği ve Lefkoşa Gençlik Derneği tarafından ülkede ilk kez organize edilen ve bugün sona erecek  olan Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi dün, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde başladı.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen kongrenin açılışına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da katılarak konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümsüz kalmasının iyi bir şey olmadığını, sorunu çözmek için uğraşmaya devam edeceklerini belirterek, “Gerçekçi makul olanı arayacağız, hayallere de kapılmayacağız, ama bir yandan da içimizdeki sorunları nasıl aşabiliriz, daha iyiye nasıl gidebiliriz, bunu da ihmal etmeyeceğiz” dedi.
 Cumhurbaşkanı Akıncı, “Yine bütün niyetimiz, bütün uğraşımız, bütün çabamız; eşitliğimizi, özgürlüğümüzü ve güvenliğimizi içerecek, her iki tarafın da mutlu olabileceği bir anlaşmayı sağlayabilmek, başarabilmek. Bu da BM parametreleri çerçevesinde olabilecek olan bir çözümdür” diye konuştu.

Akıncı, gençleri kutladı
Mustafa Akıncı konuşmasında, girişimlerinden dolayı gençleri kutlayarak, projeyi ilk duyduğunda heyecanlandığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, genç insanlar olarak birbirlerinden farklı gündemleri olan gençlerin tatil ve dinlenme dönemlerinde olmalarına karşın, omuzlarında büyük sorumluluk hissederek toplumsal sorunlara duyarlılık gösterip, genç bakışla çözüm önerileri üretme çabasına girmelerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Bu buluşmanın, “hiçbir şekilde dışlayıcı, ötekileştirici olmamasının” da kendisini heyecanlandıran başka bir unsur olduğunu ve mutlu ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Her partiden, her görüşten, her düşünceden, her kökenden gençlere açık bir ortam yaratma düşüncesiyle hareket edildi” dedi.
Etkinliğe, bazı katılmama durumlarının olduğunu öğrendiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, gençlere, bu durumun morallerini bozmadan çabalarına devam etmelerini tavsiye ederek, “Size tavsiye ediyorum, bu moralinizi bozmasın. Bir sonraki sefer, o gelmeyen arkadaşlarımız niye gelmedi, ne oldu, bir yanlış anlama mı var, onları da aranıza katmak için bu yönde uğraşlarınızı sürdürün” diye konuştu.

Uluçay’dan gençlere öğütler…
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, kongrenin açılışına katılan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk gençliğinin yıllar boyunca adada barışın, huzurun ve geleceğin daha iyi kurulması için mücadele ettiğini, her dönemim gençlerinin bu kapsamda emekler ortaya koyduğunu söyledi.
Dünyada teknolojinin gelişmesi ile birlikte rekabet edebilirliğin arttığı süreçte sağduyu sahibi barış için çaba gösteren insanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Uluçay, şimdiki gençlerin yöneticilere görevler yüklerken bu perspektifi göz ardı etmemelerini diledi.
Cumhurbaşkanı Akıncı’ya kongrenin gerçekleşmesine yaptığı katkılar anısına gençler tarafından plaket sunulan Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi’ne 28 belediye, 13 siyasi parti ve ülkenin her yerinden 200 genç katılıyor. bugün tamamlanacak kongrenin sonuçları kitaplaştırılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473