banner564

Kaymaklı’dan “imalı” açıklama

Küçük Kaymaklı yönetimi geçtiğimiz hafta GAÜ Çetinkaya maçında çıkan olaylar ve sonrasındaki gelişmeler hakkında basın bildirisi yayınladı.

Kaymaklı’dan “imalı” açıklama
banner598
Küçük Kaymaklı yönetiminin basına yaptığı açıklama şöyle: “Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Çetinkaya Türk Spor Kulübü yöneticileri tarafından son günlerde yapılan ve camiamızı rencide edici yorumlar içeren açıklamaları esefle izliyor ve buna istinaden aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacında bırakıldığımızı belirtmek isteriz.
6 Nisan 2016 tarihinde, GAU Çetinkaya ile Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü (Kulübümüz) arasında Atatürk Stadyumu’nda oynanan finale çıkma karşılaşmasının ikinci maçında yaşanan olaylarla ilgili, Kıbrıs Türk Futbol  Federasyonu Disiplin Kurulu’nun kararına karşı açıklama yapan GAÜ ÇTSK, geleneksel ve alışık olduğumuz tavırlarını devam ettirerek suçu kendilerinde arayacaklarına, hem kulübümüzü hem de taraftarlarımızı suçlu ilan etmeye çalışmaktardır. 
Tüm kamuoyunun malumudur ki, Ülkemizde sporla ilgilenen herkes son bir yılda ülke sporunda yaşanan bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş olaylara tanıklık etmiştir. 
GAU Çetinkaya şu anda lig sıralamasında bulunduğu yeri hak ediyordur veya etmiyordur, bu takdir elbette ki kamuoyunundur, ancak şu prensip hiçbir zaman unutulmamalıdır ki, şampiyon olabilmek uğruna veya küme düşmemek uğruna her yol mübah değildir ve olmamalıdır. Zaten, başarı veya başarısızlık da bu kurallar çerçevesinde değer kazanır. 
Saha kapatma olayına gelince, bildiğiniz gibi 6 Nisan 2016 tarihinde GAU Çetinkaya ile yapmış olduğumuz yarı final ikinci maçının 90+2. uzatma dakikasında attığımızın golden sonra bu golle takımımız bileğinin hakkı ile finale çıkan taraf olmuştur. Maçın bitiş düdüğü ile tüm dünyada olduğu gibi takımımızın ve taraftarlarımızın saha içerisinde bayraklarıyla kutlama yapması esnasında GAU Çetinkaya türbününden bizim türbünümüze ve saha içerisinde kutlama yapan futbolcularııza ve taraftarlarımıza pet şişeler ve sert cisimler atılmış ve bunun neticesinde de olaylar yaşanmış ancak, iki takım yöneticilerinin duyarlı engelleme girişimleriyle bu olaylar fazla büyümeden son bulmuştur. 
Sevgili GAU Çetinkaya yönetimine tavsiyemiz, birilerini suçlamadan ve işin edebiyatını yapmazdan önce, kendi yaptıkları yanlışları değerlendirmeleri ve sözde değil özde etik ve Fair Play ruhu içerisinde mücadelelerini sürdürmeleridir.
Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü olarak, alışık olmadığımız bu olayların bir kez daha  yaşanmamasını temenni ettiğimizi belirtir, herkesi sağduyulu olmaya ve sportmenlik ruhu çerçevesinde mücadele etmeye davet ederiz.” 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473