banner564

Hepsi de final gibi

KKTC K.Pet Süper Lig’de, özellikle küme düşecek takımların belli olabileceği bir hafta oynanacak.

 Hepsi de final gibi
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Son sırada yer alan takımlar için bu hafta kümede kalabilme adına bazılarının son maçı da olabilir.
B. Bağcıl kaybederse ligi tamamlar. Matematiksel olmasa da, Y. Boğaziçi de kaybederse işleri çok ama çok zor olacak. Çünkü bir hafta sonra M. Meneke ile oynayacak. Değirmenlik diğer rakiplerine göre artık çok rahat.
Şampiyonluk mücadelesinde bu hafta alınacak sonuçlar ne olursa olsun şampiyon belli olmayacak. Ancak zirvedekilerin sayısı azalabilir.
İlk 4 sırada yer alan takımlar bu hafta deplasmana çıkacaklar. Çıkacak sonuçlardan sonra lider değişebileceği gibi, tek başına da kalabilir, puan farkları birbirlerine daha da yakın olabilir. Puan kaybetme lüksüne sahip değiller. Her kayıp puan onları biraz daha geriye çekecek.
Tüm maçların Cumartesi günü oynanacak olmasını doğru bir karar olarak değerlendirebiliriz.
K. Kaymaklı-Değirmenlik, Y. Boğaziçi-Binatlı, B. Bağcıl-M. Menekşe, Cihangir-M. Türk Gücü, Yenicami-D. Türk Birliği, T. Ocağı-G. Birliği ve Lefke-GAÜ Çetinkaya maçları oynanacak. Tüm maçlar saat 15.30’da başlayacak.

Değirmenlik’in kurtuluş maçı. (K.Kaymaklı-Değirmenlik)
K. Kaymaklı için oynanması gereken bir lig maçı olacak. Alınacak hiçbir sonuç lig adına onları etkilemeyecek. Oynayacağı kupa finaline kadar fire vermek istemiyorlar. Yine de kazanarak daha yukarılara çıkmak isteyecekler.
Değirmenlik diğer rakiplerine göre çok rahat olsa bile puan veya puanlar alıp tamamen rahatlamak isteyecek. Rakibinin aklının kupada olmasından da yararlanıp istediğini alabileceği gibi, böyle maçların zor olduğunu da unutulmamalı
Çatalköy Nihat Bağcıer Stadı’ndaki maçın hakemi Utku Hamamcıoğlu. 

İkisi için de final (Yeni Boğaziçi-Binatlı)
İki takımın da kazanmak zorunda olduğu bir maç. Ancak ya biri 3 puan kaybedecek, ya da ikişer puan kaybedecekler. Mağlup olan gittiği yolda sonuca ulaşamayacak gibi.
Binatlı kaybeder ve rakipleri, özellikle de lider takım kazanırsa işleri mucizeye kalacak. Y. Boğaiçi de kazanmak zorundadır. Diğer skorlar ona hiç yaramıyor. Ancak diğer rakipleri de kaybederse umutlarını sonraki maça taşıyabilecek. Sadece kazanmak bile onlara yetmiyor. 
Y. Boğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’ndaki maçın orta hakemi Serhan Şimşek.

Tek şansı kazanmak (B. Bağcıl-M. Menekşe)
B. Bağcıl kendi evindeki maçı her ne pahasına olursa olsun kazanmak zorundadır. Kaybetmek demek, bileti kesmek demek olacak. Zaten dar olan kadrosunda cezalı oyuncuların da olması onları tamamen zora sokmuş durumda. 
M. Menekşe takımı kazanması halinde büyük bir avanta yakalayacak ve Y. Boğaziçi maçını bekleyecek. Kaybeder Y. Boğaziçi kazanırsa bir sonraki hafta final maçına çıkacaklar. Son maçı kazanarak moralli olmaları, rakibine oranla daha iyi bir kadroya sahip olmalarına rağmen daha iyi oynayan takımın kazanacağı unutulmamalı.
Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanacak maçta Mehmet Sezener düdük çalacak.

Şansını zorlayacak (Cihangir-M. Türk Gücü)
Cihangir sadece kendi evindeki maçlardan birine çıkacak. Sezonun bitmesini bekleyen ve önümüzdeki sezon için düşündükleri gençleri deneyebilecekleri maçlardan biri.    
M. Türk Gücü kazanıp üzerindeki takımların kaybetmesini bekleyecek. Az görünse de şansını sonuna kadar zorlamak için kazanmak zorunda. Puan kaybeder, rakipleri kazanırsa ligi tamamlamış olur. Rakibinin rahat olması onları rehavete sokmamalı. Bu maçlar en zor maçlardır.
Cihangir Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Malek.

Oynanması gereken bir maç (Yenicami-D. Türk Birliği) 
Haftanın en rahat maçı diyebileceğimiz maçlardan biri. İki takım da korkusuz ve alınacak sonucun hiçbir rakibi etkilemeyeceği maçta gençler yer verilmesi bekleniyor. D. Türk Birliği gençlerini kazanmak adına önemli bir maç yapacak.
Sadece Yenicami için cezalı veya sakat oyuncu oluşmaması önemli. Çünkü kupa finaline kayıpsız çıkmak isteyecek. Onlar da bu maçta gençlerine daha çok yer verebilir.
Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçın orta hakemi Serkan Durmaz.

Zirveyi etkileyebilir (T. Ocağı-G. Birliği) 
T. Ocağı için sıradan bir maç olsa da alınacak sonuç sadece rakibini değil zirve mücadelesi veren diğer rakipleri de ilgilendiriyor. Kazanıp sıralamadaki yerlerini daha yukarıya çekmek tek amaçları.
G. Birliği düşündüğü yere çıkabilmek için kazanmak zorunda. Kaybetmek bir yana tek puan kaybı bile ilerini çok çok zorlaştıracak. Çünkü bir hafta sonra yine zor bir deplasmana çıkacaklar. Ancak, rakipleri de kaybederse umutlarını taşıyabilecek. Kazanır rakipleri kaybederse zirveye konabilir.
Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçın orta hakemi Osman Özpaşa.

Karadağ geçilebilecek mi? (Lefke-GAÜ Çetinkaya) 
Bu haftaya kadar, kendi evinde sadece kupa maçında mağlup olan Lefke, lideri konuk edecek. Lider GAÜ Çetinkaya’da en zor maçlarından birine çıkacak. Beraberlik Lefke için tamam demek olacak. GAÜ Çetinkaya için ilerin tamamen zora girmesi demektir. 
Lefke kazanırsa son 2 hafta için “acaba olur mu?” diyecek. Ancak bu da diğer rakiplerden gelecek sonuçlara bağlı. GAÜ Çetinkaya için kazanmak en büyük engellerden birini aşmak olacak. Daha sakin olan, hakemle oynamayan takımın kazanma şansı daha fazla. Karadağ’dan çıkış olacak mı olmayacak mı 90 dakika sonunda hep birlikte göreceğiz.
Lefke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçın orta hakemi Kerem Eran.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473