banner564

“Destekçisi olacağız”

Bülent Arınç’la görüşen Ömer Kalyoncu, Cumhurbaşkanlarının yaptığı açıklamaların da Kıbrıs’ta barışın arandığının bir göstergesi olduğunu belirtti

“Destekçisi olacağız”
banner598
Başbakan Ömer Kalyoncu, TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı kabul etti.
Kalyoncu kabulde yaptığı konuşmada, 20 Temmuz’un yıldönümünde bir arada olmanın önemine işaret ederek, Cumhurbaşkanlarının yaptığı açıklamaların da Kıbrıs’ta barışın arandığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Kalyoncu, hükümet olarak bu açıklamaların destekçisi olduklarını ifade etti.
Kalyoncu, dün Şanlıurfa’da yaşananların utanılacak bir olay olduğunu belirterek, yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Arınç, Kalyoncu’ya başarı diledi
TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasında, KKTC’ye birçok kez geldiğini ancak bu kadar sıcak bir gün hatırlamadığını belirtti.
Kalyoncu’yu başbakanlık görevi nedeniyle kutlayarak, başarılar dileyen Arınç, önemli bir hükümet modeliyle Kalyoncu’nun başbakan olduğunu ve güvenoyu almasıyla çok önemli hizmetler yapacaklarını kaydetti.
Arınç, 15 Kasım’da da bulunduğu KKTC’de yeniden olmaktan mutlu olduğunu belirterek, temasları hakkında bilgi verdi.
Bülent Arınç, bu coşkulu ve heyecanlı günde, Türkiye’de müessif bir olay meydana geldiğini anımsatarak, fazla detay bilmemesine rağmen Suruç ilçesinde bir canlı bombanın 28 kişinin ölümüne sebep olduğunu belirtti ve kınadı.

Orgeneral Recep’i kabul etti
Öte yandan Başbakan Ömer Kalyoncu, TSK Temsilcisi Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’i kabul etti.
Orgeneral Recep’e GKK Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt eşlik etti. Kabulde karşılıklı hediye teatisinde bulunuldu.
TSK Temsilcisi, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, 2008 yılında GKK Komutanı olarak göreve başladığında da, bu koltukta otururken de, şimdi de KKTC’de olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.
Recep, bu günlerin mimarı olan şehitleri rahmetle, gazileri de şükranla andıklarını söyledi.

Kalyoncu: 20 Temmuz’da can güvenliği sağlandı
Başbakan Ömer Kalyoncu ise, 20 Temmuz Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türkü’nün can güvenliği sağlanarak, yeni bir safhaya ulaşıldığı önemli bir dönemeç olduğunu belirtti.
Kıbrıs Türk halkının uluslararası hukukun içinde olmak istediğinin de unutulmaması gerektiğini ifade eden Kalyoncu, bunun için de federal bir çözüme ulaşmak için Türkiye ile birlikte uğraş verdiklerini söyledi.
Kalyoncu, şehitleri rahmetle, gazileri de şükranla andı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 08:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474