banner564

Kokartlar takıldı

Hakem ve gözlemci semineri bugün tamamlanacak

Kokartlar takıldı
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından düzenlenen hakem ve gözlemci semineri resmi açılışı dün gerçekleştirildi.

Sertoğlu: Biz de sorumluyuz 
Girne Malpas Hotel’de gerçekleştirilen açılışta konuşan Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu hakemlerin geçtiğimiz hafta yapılan atletik testte yarı yarıya başarılı olamadıklarına dikkat çekti. Sertoğlu Merkez Hakem Kurulu’nun bu konudan sorumlu olduğunu ancak yönetim olarak kendilerinin de kontrol etmedikleri için sorumlu olduklarını kaydetti.

Özbilgehan: Değişim yılı olacak
Seminerde konuşan MHK Başkanı Sadık Özbilgehan, hakemlikte yeni bir değişim olacağını, yeniliklerin sancılı olduğunu söyledi. Hakemlerin problem çıkaran değil, çözen kişi olduklarını vurgulayan Özbilgehan atletik testlerde beklemedikleri bir sonuç çıktığını, hatalı olduklarını ancak 24 Eylül’de yapılacak mazeret sınavında hakemlerin başarılı olacağına inandığını kaydetti. 

“Genç hakemlere şans vereceğiz”
Yaşanacak değişim sürecinde genç hakemlere şans vermeyi düşündüklerini söyleyen Özbilgehan, ayrıca Süper Lig ve Birinci Lig’de görev yapacak hakemlerin yardımcı hakemlerinin belli olması konusunda çalışma yaptıklarını dile getirdi. Dünya Kupası’ndaki köpük uygulamasını getirmeyi planladıklarını söyleyen Özbilgehan bu yılın kabuk değiştirme yılı olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından klasman yükselen hakemlere kokartları takdim edildi. A Klasman’a yükselen Ali Rıza Tufan Çerçioğlu ve Mustafa Öztugay, B Klasman’a yükselen Hasan Eriş, Murat Çalışkan, Emine Yarkın, Mustafa Torun, Cemal Sakallı, Ferhat Tuna, Sabriye Atikoğlu, Hüseyin Özaşık ve Hakan Ünal’a kokartları takıldı.

Yoğun programla başladı
Seminerin dünkü bölümünde Hakem Olmanın Önemi ve Liderlik konusunu  Prof. Dr. Turgay Biçer, Oyunun Yeniden Başlatılması  ve  disiplin Uygulamaları  konusunu Hamza Işın Kural Değişiklikleri / Video Test  uygulamasını ise Esat Eriş  verdi.
Seminerin son bölümünde ise grup çalışması yapıldı.

Bugün tamamlanacak
Önceki gün gözlemci semineri ile başlayan ve bugün Hakem semineri ile tamamlanacak olan eğitim semineri’nde dün yapılan grup çalışmasının sunumları ve değerlendirmeler yapılacak. Seminer DAÜ Öğretim Görevlisi ve TFF Atletik Test Birimi Üyesi, Berkiye Kırmızıgil’in  Atletik Test ve Antrenman Teknikleri konusu ile tamamlanacak.  

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 09:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Berk
Berk - 12 ay Önce

Direk kazanacak adaylar var iken muhalefetin düşük profilli aday çıkartması tam bir akıl tutulması. Sandıklara sahip çıkamamak ayrı bir üzüntü. Ümit Özdağ’ı İçişleri Bakanı adayı ilan et. Geri kabul anlaşmasından çekileceğini, Avrupa sınırlarını açacağını söyle. Bir tane bile mülteci kalmaz. Türk halkının alım gücünün düşmesinin bir numaralı nedeni Suriyeli mültecilerdir.

Berke Yavuz
Berke Yavuz - 12 ay Önce

Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur. Direk kazanacak adaylar var iken 75 yaşında düşük profilli adayla bu kadar. Sonuç malumun ilanı. Yapılacak iş AB ile geri dönüş anlaşmasını tek taraflı fesih edip ,sınırları açarsan TR ‘de on milyon mülteciden bir kişi kalmaz. Ümit Özdağ’ı İçişleri veya MSB yapacağını ilan et. Oy kullanmayan 8.5 milyon kişinin yarısını sandığa götürmeye ikna et, seçim çevirelebilir. Sandıklarada sahip çık. Nokta.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473