banner564

Kulüplerden 2+1’e destek

Kemal Köseoğlu başkanlığında yabancı oyuncular konusunda toplanan kulüpler 3 yabancı kararından vazgeçti

Kulüplerden 2+1’e destek
banner598
Kulüpler Birliği başkanı Kemal Köseoğlu Süper Lig kulüpleriyle bir araya gelerek yabancı konusunda görüş alışverişinde bulundu. Köseoğlu toplantı sonrasında yaptığı açıklamada kulüp temsilcilerinin 3 yabancı değil de 2+1’in devamından yana karar aldıklarını belirterek “Kulüplerimiz istikrardan yana oy kullandı” dedi.

4 kulüp katılmadı
Kemal Köseoğlu başkanlığında toplanan Süper Lig kulüpler toplantısına Gençler Birliği ve Baf Ülkü Yurdu kulüpleri mazeret bildirerek katılmazken Mormenekşe, Küçük Kaymaklı, Yalova ve Türk Ocağı kulüpleri ise toplantıya katılmadı.

2+1’in devamına karar verildi
Toplantıda Süper Lig kulüplerinde bulunan 2+1 yabancı konusu kulüp temsilcileri tarafından 3 yabancı mı yoksa 2+1 yabancı mı? konusu görüşüldü. Yapılan toplantının ardından takımlardaki 2+1 yabancı sayısının kalmasına oyçokluğu ile karar verildi. 

1 Rum veya TC uyruklu
Toplantıda ayrıca kulüplerin 1 Rum futbolcu yerine, 1 Rum veya TC uyruklu futbolcu olması yönünde Futbol Federasyonu’na tavsiye kararında bulunulmasına karar verildi.

İleriki yıllara yönelik çalışma yapılacak
Yapılan toplantıda önümüzdeki yıllar için futbolun birkaç yılının nasıl şekilleneceği yönünde geniş ve tek gündem maddelik bir toplantı yapılması kararını da alan kulüpler bu toplantının kısa bir sürede yapılmasını da önerdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474