banner564

ELAM gibi

Türkiye’den sonra KKTC hükümeti de FETÖ/PDY’yi terör örgütü listesine aldı

ELAM gibi
banner598
Hakan YILDIRIM
 Türkiye’den sonra KKTC hükümeti de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nı (FETÖ/PDY) terör örgütü listesine aldı.
 Bakanlar Kurulu’nun dün 3 saati aşan toplantısı sonrasında açıklama yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün, daha önce ilan edilen ELAM, Altın Şafak ve DAEŞ gibi terör örgütü listesine FETÖ/PDY’nin de eklendiğini söyledi. Listeyle ilgili emirnamenin yeniden düzenlediğini belirten Özgürgün, emirnamenin Resmi Gazete’de yayımlanmasından itibaren yürürlüğe gireceğini ifade etti. Özgürgün, en ufak bir faaliyetin suç teşkil edeceği uyarısında bulunarak, Güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri alacağını belirtti.
   Diyalog muhabirinin sorduğu sorulara cevap veren Özgürgün şunları söyledi.

Soru: KKTC’de FETÖ yapılanması var mı? Bununla ilgili bir çalışmanız var mı? Herhangi bir aldınız mı? 
Yanıt: Bu konuda Türkiye’deki muhataplarımızla 26 Temmuz’da Ankara’ya yapacağım resmi ziyarette görüşeceğiz. Ancak şu andaki durum dolasıyla Türkiye’de terör örgütü olarak ilan edilmiş olan bu örgüt burada da terör unsuru ilan edilmiştir.
Soru: Anavatan Türkiye’den bu konu ile ilgili size bir yardım talebi var mı? Eğer KKTC’de böyle bir oluşum veya girişim varsa bunu önleme adına bir yardım talebinde bulundular mı? Türkiye’deki yetkililiklerle görüşme fırsatınız oldu mu bu konuyu?
Yanıt: Türkiye ile olan sıkı işbirliği ile bu anlamada burada emirname kapsamına alındıktan sonra bu örgütlerin KKTC’deki bütün faaliyetleri yasaklanmaktadır. Bu faaliyetlerle ilgili olarak yapılan en ufak bir çalışma bile suç teşkil ediliyor. Bu kapsamda öyle bir faaliyet tespit edilirse, güvenlik kuvvetleri, polis gereken tedbiri zaten almıştır ve o gücü de vardır gerekeni yapacaktır.
“Kuleli öğrencilerle ilgili girişim yapıldı...”
Özgürgün yine soru üzerine, darbe girişimi dolayısıyla gözaltına alınan Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri arasında bulunan KKTC vatandaşları konusunda Dışişleri Bakanlığı’nın girişim yaptığını ancak mahkeme sürecinin sürdüğünü, buradan çıkacak sonucun beklenmesi gerektiğini dile getirdi. 
Mehmetçik'teki çöplükte, Fethullah Gülen'e ait kitapların yakılması meselesiyle ilgili sorulan bir soru üzerine bu konudaki teknik incelemenin zaman aldığını anımsatan Özgürgün, o süreyi beklemek gerektiğini, teknik incelemeden önce içeriklerin ne olduğunu söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

Alınan diğer kararlar…
Bakanlar Kurulu’nda alınan diğer kararlarla ilgili bilgi veren Başbakan Özgürgün, Engelliler Dairesi’nin kurulması için gerekli yasal ve yapısal altyapı çalışmalarının süratle sonuçlandırılması için ilgili bakanlıklara talimat verildiğini de kaydetti.
Akıncılar yolunun askeri bölgenin dışına çıkarılarak kimlik kartına gerek kalmadan Akıncılar’a ulaşımın sağlanabilmesi için hazırlanan projenin onayladığını açıklayan Özgürgün, gerekli kaynağın da bloke edildiğini dile getirdi. 
Mali tüzüğe göre 2015’te kredi kartı minimum ödeme limitlerinin yüzde 30’a çıkarılmasının öngörüldüğünü belirten Özgürgün, mevcut ekonomik koşullar göz önüne alınarak bunun yüzde 20 olarak devam etmesine karar verildiğini de sözlerine ekledi.

İstanbul’dan gelen muhtarları kabul etti
Öte yandan Başbakan Hüseyin İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta ve Gazimağusa Muhtarlar Birliği Başkanı Mustafa Yeşiller ile iki örgütün yönetim kurulu üyelerini kabul etti. 
Başbakan Özgürgün, kabulde yaptığı açıklamada, İstanbul ve Gazimağusa’dan muhtarları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta da, Mustafa Yeşiller’in daveti üzerine KKTC’ye geldiklerini, mutlu bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çok duygulandık, çok keyif, aldık, sizleri tanıma şerefine nail olduk. Bizim için ezber bozan bir ziyaret oldu. Sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Gazimağusa Muhtarlar Birliği Başkanı Mustafa Yeşiller de, kabulden dolayı Başbakan Özgürgün’e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473