banner564

Bakanlık kararlı

Ersan Saner, nisan ayında inşaatı yeniden başlatılan Engelsiz Yaşam Evi’nin kısa sürede bitirileceğini bildirdi

Bakanlık kararlı
banner598
Raif UZKAN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner dün, bir süre önce yasal engellerden dolayı inşaatı durdurulan ve nisan ayında yeniden başlatılan “Engelsiz Yaşam Evi” alanında basına açıklamalarda bulundu. Saner’e ziyaretinde Engelsiz Yaşam Platformu Başkanı Güliz Kaner, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de eşlik etti.
Saner, geçtiğimiz hafta araziden dolayı meydana gelmiş tüm yasal sorunları ortadan kalkan projenin hem kendileri hem de engelli bireylerin aileleri için çok önemli olduğunu vurguladı.
Saner, projenin amacının farklı gelişen bireylerin güvenle yaşayabilecekleri, sosyal uyum becerilerini ve iş becerilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratmak, yaratılacak güvenli çevrede, kültürel faaliyetlerde bulunmalarını sağlayarak topluma katılımlarını daha güçlü hale getirmek olduğunu vurguladı.
Ersan Ersan, engelli federasyonlarının gerek Başbakanlık gerekse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı ziyaretlerinde isteklerinin merkezinde bulunan “Engelli Dairesi”nin hayata geçmesine az bir zaman kaldığını ve konunun bugün Bakanlar Kurulu’nda da ele alınacağını da açıkladı.
Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de çeşitli nedenlerden dolayı inşaatı duran Engelsiz Yaşam Evi projesinin yeniden başladığını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, Bakan Saner’e katkılarından dolayı teşekkür etti.
Engelsiz Yaşam Evi Platformu Başkanı Güliz Kaner de, bakanlığın konuyu ivedilikle ele alıp inşaatın devamını ve en erken zamanda bitirilmesini sağlaması gerektiğini kaydetti. Kaner, projenin bitimiyle bölgenin eğitim binaları, spor salonu, çocuk oyun parkı, kermes alanı, tarım alanı, hayvanat bahçesi ve açık hava spor alanlarıyla adeta bir köyü andıracağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473