banner564

Kupalar Gönyeli ve YDİ’nin

İlkokullar Arası Basketbol Şampiyonası’nda kızlarda Gönyeli İlkokulu erkeklerde ise Yakın Doğu İlkokulu şampiyon oldu

Kupalar Gönyeli ve YDİ’nin
banner598

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlkokullar Arası (Küçükler) Basketbol Birinciliği’nde kızlarda Gönyeli İlkokulu, erkelerde de Yakın Doğu İlkokulu şampiyon oldu.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan finallerde kızlarda Gönyeli zorlanmadan şampiyonluğa ulaşırken, erkeklerde ise Yakın Doğu İlkokulu, son şampiyon Dikmen’i yenmeyi başardı.

Gönyeli arka arkaya 3. kez şampiyon
Kızlarda son yılların değişmez şampiyonu Gönyeli İlkokulu, 9 Eylül İlkokulu’nu zorlanmadan 35-11 yenerek arka arkaya üçüncü kez şampiyon oldu.
Maçın ilk yarısında çok üstün olan Gönyeli, rakibine sayı imkanı vermeyerek, bu bölümü 22-0 önde geçti. İkinci yarıda da üstün oyununu devam ettiren Gönyeli İlkokulu, maçı 35-11 kazanarak, arka arkaya üçüncü kez şampiyon oldu.
Kızlarda üçüncülüğü ise Yakın Doğu İlkokulu’nu 16-7 yenen Alsancak İlkokulu kazandı.

YDi son şampiyonu zorla devirdi
Erkeklerde ise Yakın Doğu İlkokulu son şampiyon Dikmen İlkokulu’nu, çekişmeli bir maç sonunda, 23-20 yenerek şampiyon oldu.
Baştan sona çekişmenin yaşandığı karşılaşmada, iki taraf da kazanmak için tüm güçlerini ortaya koydu. Dikmen son anlara önde girmesine rağmen, Yakın Doğu’nun basketlerine engel olamadı. Bu zorlu finali Yakın Doğu İlkokulu 23-20 kazanarak birinciliği elde etti
Üçüncülük mücadelesinde ise Doğu Akdeniz Doğa İlkokulu, Levent İlkokulu’nu 31-17 yenerek galip gelmeyi başardı.

Final maçları sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri yetkililer tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474