banner564

Hem eğitici hem öğretici

UKÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin dönem sonu sergisi büyük ilgi gördü

Hem eğitici hem öğretici
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin renkli dönem sonu sergisi büyük ilgi gördü.
“Okul Öncesine Yönelik Eğitici Oyuncak ve Materyal Yapımı” dersi kapsamında düzenlenen sergide öğrencilerin 4-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik hazırladıkları yaratılıcığı geliştirici ve öğretici materyaller sergilendi.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi binasında düzenlenen sergiye çok sayıda öğrencinin yanı sıra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş ve Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elif Bozcan katıldı. Birçok farklı çalışmanın hazırlandığı sergide okul öncesi öğrencileri için hazırlanan çeşitli yaratıcılık geliştiren birbirinden renkli ve eğlenceli oyuncaklar yer aldı.
Düzenlenen serginin yürütücülüğünü üstlenen Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Yücel Yazgın, bu projeye başlarken dersin uygulama kısmının düşünüldüğünü ve öğrenciler için 8 materyal konusu belirlendiğini kaydetti. Her öğrencinin belirlenen materyal konusundan 3 tanesini seçerek çalışmalarını oluşturduğunu ifade eden Yazgın, “Sergide yoğun olarak el kuklaları, parmak kuklalar ve ilkokul öğrencilerinin çizmiş olduğu resimlerden yapılan dolgu bebekler öne çıktı. Bunların yanı sıra duyu motor gelişim önlükleri, karton üzerine yapılan işler de çalışmalarda yer aldı.” dedi.
Öğrencilerin el becerilerinin gelişmesini sağlamak amacıyla böyle bir serginin düzenlendiğini ifade eden Yücel Yazgın, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin mezun olduktan sonra çalışacakları kurumda zorluk çekmeden, kendi materyallerini üretebilmeleri için böyle bir çalışmayı uygun gördüğünü dile getirdi.

Öğrenciler ne dedi?

Esra Gök, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf
“Bu etkinlikler çocukların nasıl yaratıcı fikirler üretebileceği ve onlara hangi materyallerin daha uygun olduğunu anlamamıza fayda sağlıyor. Serginin hazırlanma aşamasında grup halinde çalıştık. Bu ders sayesinde grup halinde çalışmayı öğrendik ve sınıf arkadaşlarımızla kaynaşma fırsatı bulduk.”

Aliye Afacan, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 2. Sınıf
“Bu serginin yapılma amacı bölümümüzü daha iyi tanıtabilmek. Dönem içerisinde öğrendiğimiz teorik bilgileri pratiğe dökebilme imkânı bulduk. Bize bu sergiyi açma imkânı tanıyan herkese teşekkür ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2016, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474